Je bent hier:
Agenda Clubagenda
Terug naar overzicht
Provinciale "Jefkes" wandeling Leuven
op 22/3/2022 om 14:00 tot 18:00
Programma:
In de jaren zestig was het kerkje van de “Picpussen” een ware bedevaartsplaats op 19 maart, feestdag van de H. Jozef. Biddend kwamen hele rijen pelgrims te voet van aan het station tot aan het kerkje.  Dat is compleet verleden tijd ….. althans dat dachten wij bij Neos Leuven. Wil je kennis maken met de evolutie van Leuven in de voorbije decennia, moet je zeker deelnemen aan onze Jefkeswandeling.
 
We bezoeken in groepjes van ongeveer 20 wandelaars (in willekeurige volgorde)  het graf van “Jozef” Deveuster, Pater Damiaan, we wandelen door het Dijlepark, het Groot Begijnhof, passeren meermaals de vroegere stadspoorten, de veelvuldig aanwezige colleges, ontdekken enkele recente stadskern vernieuwingsprojecten waaronder “de doorn in het oog van Louis Tobback”, maken kennis met de St Geertrui abdij, wandelen door het recente Sluispark in de volledig heraangelegde Vaartkom, ontdekken het Klein Begijnhof, passeren het “sterfhuis”, de Janseniustoren en nog tientallen andere ongetwijfeld onbekende pareltjes die Leuven te bieden heeft. Onderweg krijgen jullie natuurlijk deskundige uitleg over de stadskernvernieuwing en de evolutie van onze stad in de voorbije jaren.
Vertrek en aankomst in de St Geertruiabdij, Halfmaartstraat  Leuven
Parking  VAARTKOM (aan de Lidl) op het Engels plein 32 te Leuven,  op 700 m van de St Geertrui abdij.    Er worden richtingaanwijzers voorzien van de Halte Half Maartstraat/Parking Vaartkom naar de abdij.
 

 

Op het einde van de gegidste wandeling : 2 sandwiches (keuze uit éne me heps, éne me kees of éne me crabsaloot -dixit Big Bill-) + ne Stella of frisdrank & koffie à volonté met stuk toort.
 
Inschrijven kan tot 10 februari 2022 door 15 euro per persoon over  te schrijven op rekening BE93 0013 3097 2867  /  BIC GEBABEBB van  Neos Diest met vermelding “Jefkeswandeling”
en uw naam/namen.
 

 

Opgelet :  het aantal deelnemers is beperkt tot 100 ! 
Georganiseerd door:
DIEST