Je bent hier:
Agenda Vorige activiteiten

Een overzichtje van de voorbije activiteiten:

Terug naar overzicht
Voordracht: "Rusland en zijn leiders" door Bert De Craene
op 19/5/2016 om 14:00 tot 17:00
Programma:

 VRT-jounalist BERT DECRAENE behandelt een van de meest actuele thema's van het ogenblik : wat is Poetin van plan met Oekraïne en met de economie in zijn eigen Moedertje Rusland ?

Rusland zucht onder de sancties van de EU omwille van de rol die Moskou speelt in het Oekraïne-conflict, maar Poetin geeft geen krimp.
Hij heeft immers een plan met 'Moedertje Rusland'. Het uiteenspatten van de Sowjetunie in 1991 noemde hij ooit de grootste ramp die Rusland kon overkomen. Misschien wil hij met zijn agressieve politiek de Russen weer het gevoel geven dat ze meetellen in de internationale politiek. Of dat de goede manier is valt te betwijfelen, maar Poetin trekt zich van het Westen niets aan, zoals Rusland altijd al een haat-liefdeverhouding met de rest van de wereld heeft gehad.


VRT-journalist BERT DECRAENE reisde tientallen jaren naar de USSR, later het nieuwe Rusland en doorspekt zijn voordracht met zelf beleefde gebeurtenissen, verhalen en getuigenissen van de vele Russen die hij in die periode leerde kennen. Ook de zwarte Russische humor komt aan bod.

Georganiseerd door:
NEOS OUD-HEVERLEE