Je bent hier:
Agenda Nationale agenda
Terug naar overzicht
Muziektheater: Landru
op 29/11/2023 om 14:00 tot 17:00
Programma:

Een geestig proces van een moordzaak zonder lijken, in een muzikaal theater gegoten.

Henri-Désiré Landru lijkt een keurige heer, maar schijn bedriegt. Deze burgerman, echtgenoot en vader van vier heeft een buitengewone aantrekkingskracht op vrouwen. Zo lokt de charmante Landru gedurende vier jaar (1915-1919) maar liefst 283 dames, vooral weduwes die hun man verloren in de Grote Oorlog. Hij belooft ze de hemel, maar uiteindelijk verdwijnen ze in zijn oven. Behalve hoge stapels kleren en wat as, blijft er van zijn slachtoffers niets over. De enige getuige van deze gruweldaden is Landru zelf. Tijdens het proces ontpopt Landru zich tot meesterverleider van rechtbank, jury en publiek. De sluwe moordenaar weet elke beschuldiging op komische en spitsvondige wijze te weerleggen. De rechtszaak over zijn gruwelijke daden wordt zo hilarisch dat het soms meer weg heeft van een komedie. Het is hier geen theaterzaal, monsieur Landru!

Jan Decleir kruipt op meesterlijke wijze in de huid van seriemoordenaar Landru. De theatertekst van Het Banket en de muziek van Frederik Neyrinck brengen de gruwelhistorie van deze griezelige entertainer tot leven. Het blaaskwartet van I SOLISTI neemt je mee in dit ongelofelijke, waargebeurde verhaal. Twee sopranen van het Vlaams Radiokoor overschouwen het geheel en vertolken onder meer de stem van de vermoorde vrouwen.

Spel: Jan Decleir
Ensemble: I SOLISTI i.s.m. Vlaams Radiokoor met Francis Pollet (fagot), Bram Fournier (trombone), Simon Van Hoecke (trompet), Tomonori Takeda (klarinet), Kelly Poukens (sopraan) en Jolien De Gendt (sopraan)
Concept: Het Banket i.s.m. Francis Pollet
Tekst en regie: Tristan Versteven en Brechtje Louwaard
Muziek: Frederik Neyrinck
Een coproductie van Het Banket, I SOLISTI en Vlaams Radiokoor

Richtprijs: € 27 p.p., inclusief drankje achteraf

 

Georganiseerd door:
Neos Oost-Vlaanderen
Locatie:
Cultuurhuis MERELBEKE
Driekoningenplein 15
9820 MERELBEKE