Je bent hier:
Wie zijn wij? Wat doen we?
Wat doen we?

NEOS Kessel-lo werkt ieder jaar een programma uit op maat van haar leden. Wij organiseren maandelijks een interessante voordracht over uiteenlopende onderwerpen, van kunst tot wetenschap, cultuur of gezondheid, steeds leerrijk, boeiend en vooral gezellig, met leeftijdsgenoten onder elkaar.  Deze voordrachten vinden plaats in Ontmoetingscentrum Genadedal, Velderblok 2A, (Liemingenstraat) 3010 Kessel-lo. Vooraf en tijdens de pauze kan er gezellig bijgepraat worden bij een kopje koffie, een glaasje water of wijn.

Naast bovenvermelde voordrachten, wordt er maandelijks een wandel- of fietstocht gepland. De wandelingen zijn doorgaans zo'n 5 tot 7km lang en waar mogelijk wordt info verschaft over de historiek van de gebouwen op de tocht. Natuurlijk wordt er ook aandacht besteed aan landschappen en natuur.  De fiestochten gaan over een afstand van ongeveer 30km. Ook hier proberen we zoveel als mogelijk de mooiste plekjes op te zoeken en wat info te geven. Laat je vooral niet afschrikken door de afstanden van onze wandel- of fietstochten. We huldigen namelijk het principe: "Samen uit, samen thuis" hetgeen wil zeggen dat het tempo aangepast wordt aan de minst snelle deelnemer. Bij de fiesttochten is een elektrische fiets geen noodzaak.

Wij maken ook verschillende dag- of halvedaguitstappen: wij bezoeken een stad of een museum, we genieten van natuur en architectuur en worden daarbij begeleid door een deskundige gids. Wij organiseren zelfs meerdaagse buitenlandse reizen die door NEOS Nationaal of NEOS Vlaams Brabant worden ingericht. Tot de top-activiteiten van ons programma behoren zeker onze jaarlijkse zomer- en winterlunch!

NEOS Kessel-lo neemt ook regelmatig deel aan de activiteiten die door Neos Vlaams-Brabant of door NEOS Nationaal worden georganiseerd. Zo kunnen we onze leden tegen scherpe prijzen en met een maximale service laten genieten van grote evenementen zoals musicals, operettes of concerten klassieke muziek in het conservatorium of de Bozar.  Er wordt vaak vervoer georganiseerd van uit onze eigen gemeente. Wij worden dan afgehaald en weer teruggebracht naar een plaats van afspraak.