Welkom op de website van Neos Bierbeek

             
Om je in te schrijven 
voor de lezingen, wandelingen en andere niet-betalende activiteiten, klik je gewoon op de bijhorende link. Vul je gegevens in, druk op "versturen" en je bent klaar! Mocht dat toch niet lukken, stuur dan een mailtje naar info@neosbierbeek.be

NEOS BIERBEEK is een vereniging van en voor senioren uit Bierbeek en omgeving, die actief, dynamisch en vol verwachting de toekomst tegemoet zien. Onze club is ondanks de moeilijke coronajaren nog gegroeid tot meer dan150 leden en is een afdeling van NEOS VZW, één van de grootste seniorenorganisaties in Vlaanderen.  
NEOS (Netwerk van Ondernemende Senioren) is een bruisende vereniging voor actieve 50-plussers met een brede interesse: cultuur, uitstappen, reizen, wandelen of ontspanning. In heel Vlaanderen zijn er plaatselijke afdelingen, met elk een eigen bestuur en een eigen programma. 
Al onze toekomstige activiteiten vind je terug onder "
Agenda", sfeerbeelden van onze voorbije activiteiten kan je terugvinden onder "Fotoalbum". Voor een overzicht van onze voorbije activiteiten van dit jaar en vorig jaar ga je naar "Jaarprogramma".

Je kan ons ook volgen op Facebook.

Ook niet-leden zijn hartelijk welkom op onze voordrachten mits een kleine bijdrage!
 

14/3/2024
Wandelen langs de vijvers van Bellefroid
Wandelen is de meest toegankelijke sport ter wereld en bevorderd onze gezondheid. Het is de makkelijkste manier om te bewegen samen met je vrienden. We kunnen ons eigen tempo en afstand bepalen en hebben amper iets nodig om verschillende prachtige regio’s te ontdekken!
23/3/2024
Paasbrunch in het Wagenhuis aan het kasteel van Horst
Het schilderachtige kasteel van Horst, midden in de natuur, is een geliefkoosde trekpleister in het Hageland. In de 17de eeuw liet de adellijke bewoonster, Maria-Anna van den Tympel, twee vleugels aanbouwen rond de binnenkoer en voerde belangrijke verfraaiingswerken uit. Zij liet ook het wagenhuis bouwen, waar nu een gezellig streekgasthof gevestigd is.
28/3/2024
Voordracht door Jacques Lesage: Het assisenhof: het theater van de Gerechtigheid
Jacques Lesage brengt ons een geanimeerde spreekbeurt met als titel 'Het assisenhof, theater van gerechtigheid'. Is een assisenzaak een soort theater? Daar gaan we naar op zoek. Leerrijk, onderhoudend en aangrijpend.
28/3/2024
Lemmensinstituut: J.S. Bach - Johannes Passion: LUCA Choir en Kurt Bikkembergs, dirigent
Voor liefhebbers van klassieke muziek is dit een uitzonderlijke kans om van deze opvoering te komen genieten.
11/4/2024
Samen wandelen in de natuur, daarna pizza en drank ŕ volonté in de Ruisbroekmolen.
Vanaf 15u30 worden ook de niet wandelaars verwacht in de Ruisbroekmolen. Wandelaar of niet “ŕ volonté “eten en drinken dat klinkt als een heerlijke uitnodiging voor iedereen.