Je bent hier:
Agenda Clubagenda
Terug naar overzicht
Extra lezing in Seniorenweek. TROOST: door klinisch ouderenpsycholoog Lucas Van De Ven
op 24/11/2023 om 14:00 tot 16:00
Programma:

 

Week van de senioren: van 20-26 november 2023

 

De vrijetijdsdienst, gemeente, OCMW en de Welzijns- en ouderenraad (WOR) van onze gemeente werkten een nieuw concept uit.

De verenigingen worden gevraagd om een inhoudelijk aanbod uit te werken dat hen typeert. Op verschillende locaties maken de Bierbeekse verenigingen samen 1 groot en aantrekkelijk programma dat afgestemd en aanvullend is op elkaar.

In plaats van alles te bundelen op 1 dag zullen activiteiten voor senioren over een hele week gespreid worden.

lezingen, workshops, een voorstelling, rondrit, eten.

Doel van de activiteiten tijdens deze senioren week is dat mensen kunnen kennismaken met de verenigingen en kunnen proeven van het rijke aanbod in Bierbeek voor senioren.

Daardoor kunnen verenigingen hun leden iets bieden in een groter kader, en kunnen ze zich profileren naar nieuwe potentiële leden.

Ook Neos Bierbeek doet mee en nodigt alle leden en alle senioren niet -leden van Bierbeek uit op een lezing in de theaterzaal van de Borre met als spreker klinisch ouderenpsycholoog Lucas Van De Ven.

Luc Van de Ven heeft een ruime ervaring in psychotherapie, partnerrelatietherapie en familietherapie. Hij is coördinator van de Werkgroep Klinische Ouderenpsychologie. Hij publiceerde in verschillende tijdschriften en is ook auteur van enkele boeken over de uitdagingen bij het ouder worden. Hij is spreker op diverse congressen en studiedagen en geeft les in opleidingen voor professionele hulpverleners. Hij is ook coördinator van de serie Senioren in de maatschappij en is bekend van het programma Therapie” op Canvas. Bovendien woont hij al jaren in Bierbeek.

Lezing: TROOST…over ouderdom, zorg en psychologie.

Vrijdag 24 november om 14u00 in de Borre.

 

Over senioren horen we gelukkig tal van optimistische, zelfs vrolijke berichten. En inderdaad, vandaag genieten vele ouderen van een gelukkige en wijze tweede levenshelft. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. De ouderdom heeft ook zijn onmiskenbaar minder fraaie kanten.

  • ·         het overlijden van een geliefde,
  • ·         onzekerheid en angst,
  • ·         gezondheidsproblemen,
  • ·         depressieve klachten,
  • ·         moeilijk oplosbare familiale conflicten;
  • ·         sommigen worden getroffen door dementie.

Deze lezing belicht het wel en wee van de ouderdom. Zowel de bezorgdheden van de familie als de uitdagingen voor de professionele hulpverlener bij het begeleiden van ouderen komen  aan bod.

Gratis inkom

Inschrijven via info@neosbierbeek.be of klik gewoon hier

Georganiseerd door:
Neos Bierbeek
Locatie:
Theaterzaal de Borre
Speelpleinstraat 10
3360 BIERBEEK