Je bent hier:
Agenda Clubagenda
Terug naar overzicht
Lezing door Lucas Van De Ven: " TROOST" over ouderdom, zorg en psychologie.
op 24/11/2023 om 14:00 tot 16:00
Programma:

 

Week van de senioren: van 20-26 november 2023: Neos Bierbeek doet ook mee...

De vrijetijdsdienst, gemeente, OCMW en de Welzijns- en ouderenraad (WOR) van onze gemeente werkten een nieuw concept uit voor de dag van de senioren. In plaats van alles te bundelen op 1 dag zullen activiteiten voor senioren over een hele week gespreid worden.

Doel van de activiteiten tijdens deze senioren week is dat mensen kunnen kennismaken met de verenigingen en kunnen proeven van het rijke aanbod in Bierbeek voor senioren. Daardoor kunnen verenigingen hun leden iets bieden in een groter kader, en kunnen ze zich profileren naar nieuwe potentiële leden.

Gedurende die week maken Bierbeekse senioren verenigingen op verschillende locaties samen 1 groot en aantrekkelijk programma dat afgestemd en aanvullend is op elkaar.

Lezingen, workshops, een voorstelling, rondrit, eten en nog veel meer…..

Er werd aan al de senioren verenigingen gevraagd om een inhoudelijk aanbod uit te werken dat hen typeert. Wij kozen een voordracht en nodigen iedereen uit op een lezing met als spreker klinisch ouderenpsycholoog Lucas Van De Ven.

" TROOST "

Over senioren horen we gelukkig tal van optimistische, zelfs vrolijke berichten. En inderdaad, vandaag genieten vele ouderen van een gelukkige en wijze tweede levenshelft. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. De ouderdom heeft ook zijn onmiskenbaar minder fraaie kanten.

  • het overlijden van een geliefde,
  • onzekerheid en angst,
  • gezondheidsproblemen,
  • depressieve klachten,
  • moeilijk oplosbare familiale conflicten;
  • sommigen worden getroffen door dementie.

Deze lezing belicht het wel en wee van de ouderdom. Zowel de bezorgdheden van de familie als de uitdagingen voor de professionele hulpverlener bij het begeleiden van ouderen komen aan bod.

Luc Van de Ven woont in onze gemeente. Hij is klinisch ouderenpsycholoog, verbonden aan de Dienst Ouderenpsychiatrie van het Universitair Psychiatrisch Centrum van de KU Leuven. Hij heeft een ruime ervaring in psychotherapie, partnerrelatietherapie en familietherapie. Hij publiceerde in verschillende tijdschriften en is ook auteur van enkele boeken over de uitdagingen bij het ouder worden. Hij is spreker op diverse congressen en studiedagen en geeft les in opleidingen voor professionele hulpverleners. Hij is ook coördinator van de serie Senioren in de maatschappij en is bekend van het programma “Therapie” op Canvas. 

Deze lezing is voor iedereen gratis.

Datum: vrijdag 24 november.

Locatie: theaterzaal De Borre om 14u00

Deuren en bar open om 13u30

Inschrijven via info@neosbierbeek.be of vul hier het formulier in

Georganiseerd door:
Neos Bierbeek
Locatie:
Theaterzaal de Borre
Speelpleinstraat 10
3360 BIERBEEK