Je bent hier:
Agenda Clubagenda
Terug naar overzicht
MelodieŽn voor Miljoenen: Romantische tocht door Centraal-en Oost-Europa
op 29/10/2023 om 16:00 tot 18:00
Programma:

 

Voor dit nieuwe concert in de reeks Melodieën voor Miljoenen trekken we opnieuw naar de mooie Koningin Elisabethzaal in Antwerpen.

Het concert start met de enthousiaste 'Carnaval Ouverture' van Dvorak waarin wervelende passages worden afgewisseld met gevoelige, melancholische melodieën. De perfecte introductie en meteen een korte inhoud van het door Frascati Symphonic feestelijk gebrachte programma. 

Het orkest brengt melodieën uit het repertoire voor operette maar ook uit bekende opera's. Naast de beroemde aria van Tamino uit 'Die Zauberflöte' en de 'Laatste Roos' uit 'Martha' van Friedrich von Flotow verrast Frascati Symphonic ook met minder bekende parels zoals 'De oude Brombeer  van Julius Fuëik of het symfonisch gedicht ‘Jura’ (Litouws voor 'De Zee') van de Litouwse schilder en componist Ciurlionis.

Na de pauze brengt Frascati Symphonic de zaal in de juiste stemming met de overbekende ouverture tot de opera 'Wilhelm Tell' van Rossini waarna het publiek geniet van de verfrissende polka 'Eljen a Magyar' (=leve de Hongaar') van Johann StrauB junior. Van diezelfde componist wordt ook nog het 'Uhrenduett' uit 'Die Fledermaus' gebracht. Het concert eindigt met het meeslepende duet  'Tanzen mocht'ich' uit 'Die Csárdásf0rstin' van Emmerich Kálmán.

Wie zichzelf wil trakteren op een muzikale, deugddoende namiddag mag dit concert niet missen. Hier hoor je Frascati Symphonic op zijn best.

Een streling voor het oor én het hart.

Prijs:

Alleen ticket cat. 1 met eigen vervoer: € 46,00 pp

Ticket, busvervoer en warme maaltijd: € 92,00 pp

Inschrijven door storting op onze rekening BE19 8508 3717 9312 met vermelding “ Frascatie” vóór……..

Georganiseerd door:
Neos VZW