Je bent hier:
Agenda Clubagenda
Terug naar overzicht
Voordracht door Jacques Lesage: Het assisenhof: het theater van de Gerechtigheid
op 28/3/2024 om 14:00 tot 17:00
Programma:

Jacques Lesage brengt ons een geanimeerde spreekbeurt met als titel 'Het assisenhof, theater van gerechtigheid'. Is een assisenzaak een soort theater?

Daar gaan we naar op zoek. Leerrijk, onderhoudend en aangrijpend.

De acteur-verteller-spreker is geen jurist maar een observator, die aandachtig toekijkt, luistert en probeert te voelen. Kortom het werk dat een acteur voortdurend moet doen. Vanuit zijn eigen biotoop vraagt hij zich af of Assisen gelijkenissen vertoont met het theater (zoals vaak wordt beweerd en tegengesproken) en ondertussen gaat hij op zoek naar kleine kantjes en grote emoties want het menselijk aspect is permanent aanwezig in de assisenzaal. Soms komt er een voorzichtig vleugje humor om het hoekje kijken. Op die manier is de voordracht makkelijker te verteren. De hele lezing stoelt op eigen waarnemingen en anekdotes persoonlijk meegemaakt in de assisenzaal of gesprokkeld in de talrijke werken die over dit onderwerp zijn gepubliceerd. De literatuurlijst omvat werk van juristen, voorzitter van het Hof, advocaten van de verdediging of burgerlijke partij, journalisten….)

Jacques Lesage is al tientallen jaren actief als acteur, regisseur, verteller en woordkunstenaar in Vlaanderen en Nederland. Hij was nationaal laureaat van het Miry-Van Peene juweel en het Dr. Oscar Degruyter juweel voor voordrachtkunst en welsprekendheid. Lesage is een oud-leerling van Gerard Vermeersch, gewezen docent aan het Koninklijk Conservatorium Gent.

Locatie: Bremtkapel Lovenjoelsestraat, Bierbeek om 14u00

Leden gratis inkom.

Niet leden betalen € 10,00 aan de kassa.

Inschrijven via
info@neosbierbeek.be of online door hier te klikken

 

Georganiseerd door:
Neos Bierbeek
Locatie:
Bremtkapel
Lovenjoelsestraat
3360 BIERBEEK