Je bent hier:
Agenda Clubagenda
Terug naar overzicht
Voordracht door Marc Van De Looverbosch: De politieke toestand: Waar we nu staan in de Wetstraat
op 16/5/2024 om 14:00 tot 17:00
Programma:

Met een uitgebreid overzicht van de recente gebeurtenissen en de toestand in de verschillende politieke partijen neemt Marc Van De Looverbosch  ons mee in een analyse van waar we nu staan in de Wetstraat.

Hij is werkzaam voor de VRT met als specialisatie de Wetstraatjournalistiek.

Hij studeerde politieke en sociale wetenschappen. Van 1978 tot 1992 was hij docent in het sociaal hoger onderwijs, daarna begon hij te werken bij de VRT.

In oktober 2003 werd hij aangesteld tot voorzitter van de raad van bestuur van de Vlaamse Vereniging van Journalisten. Hij was een tijdlang voorzitter van de Algemene Vereniging van Beroepsjournalisten in België.

Hij is ook academisch medewerker aan het departement communicatiewetenschappen aan de Universiteit Antwerpen.

Begin 2017 liep op Canvas de politieke documentaire reeks Wissel van de macht, een programma waarin Van de Looverbosch terugblikt op zes kantelmomenten in de geschiedenis van Vlaamse politieke partijen.

Van april 2017 tot aan de zomervakantie presenteerde hij De zevende dag, samen met Ihsane Chioua Lekhli. In dat programma was hij eerder ook al gastpresentator.

In 2019 maakte Van De Looverbosch een vervolg op het eerste seizoen van Wissel van de macht, het tweede seizoen bestond in tegenstelling tot seizoen 1 uit vijf afleveringen.

In 2019 ging hij met pensioen. In 2022 keerde hij echter terug naar het scherm: bij Vlaams Parlement TV en werdt hij presentator van Studio Vlaams Parlement en Het gesprek.


Locatie:
Bremptkapel, Lovenjoelsestraat, Bierbeek om 14u00

Leden gratis.

Niet leden betalen € 10,00 aan de kassa  

Inschrijven via
info@neosbierbeek.be of vul hier het formulier in.

Georganiseerd door:
Neos Bierbeek
Locatie:
Bremptkapel
Lovenjoelsestraat
3360 BIERBEEK