Je bent hier:
Agenda Clubagenda
Terug naar overzicht
Lezing door Rudi Vranckx: Oorlogen en problemen van onze tijd.
op 17/10/2024 om 14:00 tot 17:00
Programma:

 Oorlogsjournalistiek is een puzzel. Hoe meer stukken je kan leggen, hoe dichter je bij de waarheid komt.

Rudi Vranckx is een Belgisch oorlogsjournalist die werkt voor VRT Nieuws. Al ruim een kwarteeuw volgt hij voor de VRT oorlogen en conflicten en maakte hij documentaires voor Canvas: “Tussen oorlog en leven” “De eeuwige oorlog”, “Een zomer als geen andere”, “Bonjour Congo”, “de Vloek van Osama”, “Niemandsland”, “Kleine Helden”, “IS in het Vizier”, “De Nomaden” en “Vranckx”.

Hij schreef verschillende boeken, waaronder “Oorlog om de geesten”, “Kleine Helden”, “Mijn Kleine Oorlog” en “Een zomer als geen andere”.

Vranckx ontving voor zijn werk als oorlogsverslaggever in conflictgebieden de Carnegie Wateler Vredesprijs 2018. In 2019 kreeg Vranckx ook een eredoctoraat van VUB en ULB. In deze lezing brengt Rudi Vranckx verslag uit en geeft duiding bij grote wereldconflicten. Als actief oorlogsreporter zorgt Vranckx steeds voor een heldere blik op actualiteit. VRT-oorlogsreporter Rudi Vranckx ziet een wereld waarin verdraagzaamheid zwaar onder druk staat.

Vranckx maakt een vlijmscherpe analyse van een nieuwe wereld. Hij tekent het toekomstbeeld van onze mondiale samenleving en stelt vast dat we vooral niet mogen wegkruipen in de bunkers van angst voor elkaar. “Een oorlog is niet het grote verhaal, maar de optelsom van menselijke verhalen.

Het is onze taak die verhalen te zoeken.

Wanneer: Donderdag 17 oktober om 14u00

Locatie: In de Bremptkapel.

 

Inschrijven: info@neosbierbeek.be of vul hier het formulier in.

Leden gratis

Niet leden betalen € 10,00 ter plaatse.

Georganiseerd door:
Neos Bierbeek
Locatie:
Bremptkapel
Lovenjoelsestraat
3360 BIERBEEK