Je bent hier:
Agenda Clubagenda
Terug naar overzicht
Daguitstap: Bezoek aan de Joodse gemeenschap in Antwerpen
op 30/5/2024 om 9:00 tot 17:00
Programma:

 

Nergens in België is de joodse gemeenschap in al haar diversiteit zo opvallend aanwezig als in Antwerpen. Is het toeval dat zij hier wortel schoten in de buurt van het Centraal Station uit de 19de eeuw? Of kan hun aanwezigheid veel verder getraceerd worden?

Onze gids geeft u 's morgens bij een kopje koffie een inleiding en neemt u dan mee op stap door de joodse wijk richting synagoge. Daar krijgt u van uw joodse gastvrouw of gastheer uitleg over geloofsbeleving.

Nadien wandelen we richting Hoffy’s restaurant waar een uitgebreide koosjere lunch op ons wacht. En natuurlijk een uitgebreide uitleg over wat koosjer betekent. Het is een plek waar fijnproevers de traditie ontmoeten voor een onvergetelijke eetervaring, die zowel de smaakpapillen als de geest zullen prikkelen.

Na de lunch is er nog tijd voor het Diamantkwartier en het Stadspark, en het verhaal over joodse feesten en hun betekenis.

Programma:

10.00 uur: afspraak in de hal van het Centraal Station

10.15 uur: koffie

11.30 uur: bezoek aan synagoge

13.15 uur: uitgebreide koosjere maaltijd

15.00 uur: bezoek aan het diamantkwartier

16.00 uur: einde vlakbij het Centraal Station.

 

Vervoer.

Iedereen zorgt voor zijn eigen ticket. Met een groepsticket zijn we verplicht om allemaal samen te vertrekken in Antwerpen.

Inschrijven:

Door storting van €70,00 euro pp op onze rek. BE19 8508 3717 9312 met vermelding "daguitstap" en dit uiterlijk maandag 6 mei 2024.

Niet leden zijn welkom maar betalen € 80,00pp

Inbegrepen in de prijs: Koffie bij het onthaal, lunch met een frisdrank, bezoek aan de synagoge en gids gedurende de ganse dag.

 

 

 

 

 

 

 

Georganiseerd door:
Neos Bierbeek
Locatie:
Centraal station
Koningin Astridplein
2000 ANTWERPEN