Je bent hier:
Neos nieuws en campagnes

Op 10 maart 2023 hebben we met Neos de FOERT-campagne gelanceerd! Hiermee willen we met zoveel mogelijk mensen de wereld tonen wie we zijn, dat oud er toe doet, en dat oud niet iets is om bang van te zijn. Dit doen we door massaal “Foert, ik ben oud, en dan?” te zeggen, onze dikke duim op te steken, een selfie te nemen en onze trotste unieke reacties te delen op sociale mediakanalen met de hashtags #foertoudendan en #Neosvzw. Lees er meer over op http://www.neosvzw.be. Jij doet toch ook mee?
Wij zijn de jeugd ... van vroeger!

Foert, ik ben oud, en dan?

Beeldvorming van en over oud(er) zijn. Het zit nog steeds niet goed. “Het is alsof je van de ene dag op de andere niet meer meetelt”, horen we vaak. Jongeren worden dan met de beeldvorming geconfronteerd dat de ander denkt dat ze een negatief beeld over hen hebben. Dat zij denken minder te zijn, of dat zij zich minder moeten voelen, omdat er bij hen een cijfer meer staat op de teller. Terwijl we allemaal weten dat leeftijd meer dan een getal is, zoals de Ierse professor Rose Anne Kenny mooi beschrijft in haar boek. Ook de verwoede pogingen van een aantal creatieve denkers - zoals chartoloog Charlotte Brys die spreekt over gouder worden, Manu Keirse over verzilvering (ipv vergrijzing) of Filip Lemaitre over The Silver Ones - hebben de beeldvorming nog niet doen keren. 

 Bij Neos denken we niet dat het mijden van het drieletterwoord de oplossing is. Wel geloven we heel sterk in de wijze waarop we zelf omgaan met de beeldvorming. Als we nu eens massaal foert zouden zeggen, ik ben oud, en dan? Onze leeftijd kunnen we niet veranderen. Wel kunnen we het beeld dat we over onszelf hebben en dat anderen over ons hebben zélf bepalen.  

Omdat het belangrijk is dat we dit beeld dat er over ‘oud’ heerst, bijstellen, lanceren we met Neos de FOERT-campagne. Hiermee willen we met zoveel mogelijk mensen de wereld tonen wie we zijn, dat oud er toe doet, en dat oud niet iets is om bang van te zijn. Dit doen we door massaal “Foert, ik ben oud, en dan?” te zeggen, onze dikke duim op te steken, een selfie te nemen en onze trotste unieke reacties te delen op sociale mediakanalen met de hashtags #foertoudendan #Neosvzw. Lees er meer over op www;neosvzw.be. Jij doet toch ook mee?