Je bent hier:
Agenda Clubagenda

Terug naar activiteit

Tony Willems, projecteert een film over de H. Bloedprocessie anno 1935, de oudst bekende volledige film over de processie, in de tijd dat er nog honderden geestelijken in opstapten en alle huizen bevlagd waren.

De andere film gaat over de steekspelen van 1974, ondertussen 37 jaar geleden. Spreker vertelt de ontstaansgeschiedenis van het Groot Tornooi en de perikelen er rond.

Tony Willems is Bruggeling en vooral gekend als acteur bij verschillende gezelschappen in Brugge. Hij is vooral gewaardeerd als regisseur van meer dan 200 opdrachten in steden als Antwerpen - Parijs- Gent - Hasselt - Tielt en uiteraard ook Brugge.Hij heeft zich echter ontpopt  in het regisseren van grote spektakels, meestal in open lucht. Op deze namiddag zien we twee van zijn meesterwerken: de H. Bloedprocessie, 40 jaar lang geleid vanaf 1970 tot 2009, met in 2010 een actualisering en daar het Groot Tornooi, de steekspelen op de Markt van Brugge in 1974.

Een opsomming van de geslaagde opdrachten van deze werkzame man in de wereld van kunt, toneel en spektakel is vele bladzijden lang.

Brugge zendt zijn zonen uit. NEOS Brugge wil hem dan ook hartelijk ontvangen.