Je bent hier:
Agenda Clubagenda
Terug naar overzicht
Muziektheater " LANDRU"
op 27/11/2023 om 14:30 tot 18:00
Programma:

Een geestig proces van een moordzaak zonder lijken, in een muzikaal theater gegoten. Met Jan Decleir, I Solisti, Vlaams Radiokoor & Het Banket. Henri-Désiré Landru lijkt een keurige heer, maar schijn bedriegt. Deze burgerman, echtgenoot en vader van vier heeft een buitengewone aantrekkingskracht op vrouwen. Zo lokt de charmante Landru gedurende vier jaar (1915-1919) maar liefst 283 dames, vooral weduwes die hun man verloren in de Grote Oorlog. Hij belooft ze de hemel, maar uiteindelijk verdwijnen ze in zijn oven. Behalve hoge stapels kleren en wat as, blijft er van zijn slachtoffers niets over. De enige getuige van deze gruweldaden is Landru zelf. Tijdens het proces ontpopt Landru zich tot meesterverleider van rechtbank, jury en publiek. De sluwe moordenaar weet elke beschuldiging op komische en spitsvondige wijze te weerleggen. De rechtszaak over zijn gruwelijke daden wordt zo hilarisch dat het soms meer weg heeft van een komedie. Het is hier geen theaterzaal, monsieur Landru!

Jan Decleir kruipt op meesterlijke wijze in de huid van seriemoordenaar Landru. De theatertekst van Het Banket en de muziek van Frederik Neyrinck brengen de gruwelhistorie van deze griezelige entertainer tot leven. Het blaaskwartet van I SOLISTI neemt je mee in dit ongelofelijke, waargebeurde verhaal. Twee sopranen van het Vlaams Radiokoor overschouwen het geheel en vertolken onder meer de stem van de vermoorde vrouwen.

Inschrijven door storting van € 29 (Niet- lid € 35 ) op rek. van Neos-Torhout BE12 4738 1103 0192 met melding LANDRU ten laatste tegen woensdag 20 sept.2023 Beperkt aantal kaarten!

Georganiseerd door:
Neos West-Vlaanderen vzw
Locatie:
CC De Leest
St Jorisstraat 62
8870 IZEGEM