Je bent hier:
Agenda Clubagenda
Terug naar overzicht
Voordracht "Jazz-mengvormen" door Nick Pollefeyt
op 13/11/2023 om 14:00 tot 17:30
Programma:

“It don’t mean a thing if it ain’t got that swing !”

Sommigen vinden jazz te moeilijk/nerveus of denken aan elevator-music en restaurant background sfeer….niets is minder waar.

We houden het bij melodieuze jazz; geen freejazz, geen a-tonale of experimentele muziek……waarbij je je afvraagt als de muzikanten al dan niet samen musiceren.

Wij maken het toegankelijk voor iedereen, waarbij we niet te diep graven.

Het wordt een bloemlezing, zeg maar een kruisbestuiving tussen jazz en diverse andere muziekgenres: crooner – bossa nova – latin – jazzrock – pop – gospel – big band – acid jazz – klassieke muziek – smoothjazz – funk – mussette – japan – oosters - ….

Dus niet direct muziek om bij in te dommelen, maar voor wakkere oortjes, die hun kennis willen verrijken. Je zal verstelt staan van waar jazz arrangementen stiekem in kruipen en songs een prachtige nieuwe glans geven.

Dit alles wordt geïllustreerd met live concert beeldfragmenten die aan hoge kwaliteitseisen…..klank, beeld en vertolking….. voldoen. In tegenstelling tot pop luisteraars, spitsen jazz liefhebbers hun oortjes voor de ‘subtiele’ details in de muziek.

Ook vrienden of kennissen, ook jazz liefhebber, of die gewoon benieuwd zijn om deze jazz mengvormen te leren kennen zijn van harte welkom.

Wij spreken af in Club de B (’s Gravenwinkelstraat 5) op maandag 13 november om 14.00 uur. Tijdens de pauze is er koffie met Geytetaart.

Gelieve in te schrijven door overschrijving van € 12 (niet- lid € 15) op rekening BE12 4738 1103 0192 van Neos Torhout met melding “JAZZ ” tegen uiterlijk 31 oktober 2023. 

 

Georganiseerd door:
NEOS TORHOUT
Locatie:
CC de Brouckere CLUB de B
's Gravenwinkelstraat 5
8820 TORHOUT