Het consumeren van vis wordt ons sterk aanbevolen, maar hebt u er ooit
bij stilgestaan hoe vis gekweekt en gevangen wordt?
De professor belicht in dit verband het belang van de aquacultuur, d.i. het
kweken van aquatische organismen, zoals vissen, mosselen, garnalen,
krabben, kreeften, in vijvers en bassins.
Ook het kweken op zee van zeevis en schelpdieren in kweekinstallaties
wordt tot de aquacultuur gerekend.
Prof. dr. ir. Peter Bossier is verbonden aan de Universiteit Gent en is
gespecialiseerd in de microbiologie en vooral in het onderzoek van de
aquacultuur. Hij is er hoogleraar en is er “the director of the Laboratory
Aquaculture & Arte-mia Reference Center”.
Locatie: Parochiaal Centrum Valkenburg Legeweg 83, 8200 Sint-Andries
Prijs: 7 euro voor de leden (10 euro voor niet-leden) vieruurtje inbegrepen
Inschrijving: tot uiterlijk zaterdagmiddag 23 maart 2019
ofwel telefonisch bij een bestuurslid,
ofwel per e-mail bij de voorzitter: geert.noyen@skynet.be.
|