Je bent hier:
In de Kijker
40 jaar NEOS Bissegem
persbericht n.a.v. 40 jr Neos Bissegem
Op donderdag 22 april vierde Neos uit Bissegem zijn 40ste verjaardag. Nagenoeg 200 leden namen deel aan het feest dat plaatsvond in het Vijverhof te Wevelgem.
Ook  burgemeester L.Lybeer en schepenen W.Maddens, S.Bral en A.Cnudde waren aanwezig. Pastoor Goethals , proost Lammers , en een schare Neos bestuursleden waaronder voorzitter J.Sercu , secretaris generaal E.Bradt en provinciaal secretaris L.Vandewalle feestten vrolijk mee.
Minister van Cultuur Joke Schauvliege stuurde haar gelukwensen via een trofee die door de burgemeester Lybeer aan voorzitter Walther De Reuse werd overhandigd. Vijftien Bissegemse dames werden in de bloemetjes gezet. Zij werden uitverkoren omwille van hun verdienste in de gestadige groei van de vereniging.
Ter gelegenheid van haar 40ste verjaardag gaf Neos Bissegem een folder uit waarin haar  40–jarige geschiedenis wordt geschetst. Alle bissegemnaren kregen die folder aan huis bezorgd.
Neos Bissegem maakt van zijn huidige groei gebruik om nieuwe programma’s op stapel te zetten,en dit vooral met de bedoeling om jonge senioren te verwelkomen in hun vereniging die als ambitie heeft om van de derde leeftijd de mooiste tijd van het leven te helpen maken.
In deze programma’s vindt men sportieve activiteiten zoals bowling ( in de zomer ) en pétanque ( in de winter); onlangs werd een succesvolle initiatie Tai Chi gehouden voor nagenoeg 150 leden, de in augustus geplande fietstocht in Parijs kan nu reeds op zeer vele inschrijvingen bogen.
Ook staan geregeld reizen op het programma zoals naar Wengen-Zwitserland ( in juni ) en dagtrips aan zeer democratische voorwaarden : Antwerpen ( mei ) en Brussel ( september) per bus aan 50 € ( inclusief 2 maaltijden).
Spreekbeurten over maatschappelijk thema’s blijven anderzijds een kernactiviteit en eerstdaags wordt aandacht besteed aan “ Le tour du Zaïre “ en “ de kernramp van Tchernobyl “ en “ het verwerken van verdriet door Prof Manu Keirse . Deze activiteiten worden steeds voorafgegaan door een gesmaakte kaartingwedstrijd ( met jaarlijkse koning ) en scrabble.
Uit een enquête bleek dat de leden ook graag wat meer humor wensten en zo bracht onlangs buikspreker Boullart een onvergetelijke prestatie die volgend jaar zal worden herhaald.
Tijdens de feestdis traden de wereldberoemde Paraguyaanse “ Los Carios “ op en vergastten de aanwezigen met nummers als “ Brigitte Bardot, Guantanamera, La Felicidad .  
 Uiteindelijk werd tussen de aanwezigen een elektrische fiets verloot die werd gewonnen door Rita Simoen.