Je bent hier:
Fotoalbum
2019
Activiteiten Neos Heule Quiz Golf Bowling Tralalie Jeanpetter Petanque BBQ dagreis Banket Kerstfeest

Klik hier voor de foto's

Januari 

Niettegenstaande het sneeuwtapijt en het winterweer kwamen 53 leden opdagen om deel te nemen aan de Quiz. Het werd dan ook een zeer plezante namiddag. Er waren twee rondes met elk 9 vragen over Heule gevolgd door een praktische proef. Na de eerste ronde met als praktische proef het haken van een ketting van 33 cm stond de ploeg “grijs” aan de leiding. Tijdens de pauze was er koffie met koekjes en keken we al uit naar de tweede ronde. Na deze ronde met als praktische proef het zo nauwkeurig mogelijk inpakken van 1 kg aardappelen werd ploeg “grijs” bijgehaald door “geel” met een ex aequo als resultaat. De ploeg van “geel” benaderde de ex aequo vraag het dichtst en behaalde de overwinning. Proficiat.
De namiddag werd afgesloten met een pannenkoekenfestijn.

Met dank aan Roos de initiatiefneemster en moderator en aan iedereen die zich heeft ingezet om deze quiz een vlekkeloos verloop te geven.

Februari

Zoals ieder jaar terug een succes. 19 golffanaten popelden om vanaf 14 uur hun kunsten te tonen en waren reeds veel te vroeg aanwezig, ofwel waren Eddy en Lieven (=+ echtgenote veel te laat). Na de dorstigen een eerste maal te laven werden balletjes en sticks verdeeld en kon de bitsige en harde strijd beginnen. Gelukkig was er na 1 uur labeur een pauze voorzien, juist tijd genoeg voor koffie en pannenkoeken.
Na een ongewilde valpartij (op zijn Hughette's) werden de spieren terug gespannen en de ruggen gerecht voor de finale. Uiteindelijk en na een bikkelharde strijd tussen JULES - GEERT - GABY - LILIANE   werd JULES met 41 punten de eindoverwinnaar. PROFICIAT JULES.

Prof. Dr. Em. Magda Devos heeft op een zeer bevattelijke manier en met veel enthousiasme de herkomst en opbouw van onze dialecten door de eeuwen heen uitgelegd. Het is uiterst interessant om te zien hoe men nu nog aan het dialact de historische gebeurtenissen als migratie en politieke invloeden kan reconstrueren en in kaart brengen.

Maart

Bowling :18 leden tekenden present waarvan 9 eerst genoten van een copieuze lunch met drank naar keuze wat niet de beste voorbereiding was voor een partij bowling. De kaarters hadden dat probleem niet en vonden snel hun tafel. In de loop van de eerste manche kwam de vorm duidelijk terug. Na heel wat “spares” “strikes”, gekraak van gewrichten en spierkrampen wint Eddy beide manches met 239 punten. Freddy volgt op 211 punten, Jozef sluit het podium met 185 punten. Iedereen was het eens dat we ons goed geamuseerd hebben. Deelnemen is belangrijker dan winnen.

Tranen met tuiten hebben de 64 deelnemers gelachen met de sketjes van Tralalie.

Iedere maand komen de kaarters op de tweede donderdag samen in een vriensdschappelijke jaar competitie.

April

Het komische duo Jeanpetter bracht de komedie “Cloosjaars”. Germain en Firmin zijn aan lagerwal

geraakt en zijn verplicht om als bedelaar te leven langs de straten van onze steden en gemeenten tot plots een simpel lotje van de loterij onze vrienden totaal uit hun lood slaat. 

 

Met ideaal wandelweer hebben 14 deelnemers een tocht van 5 km gemaakt in de omgeving van Heule.

Mei

Petanque, van geroutineerde speler tot absolute beginner de 9 deelnemers hebben zich goed geamusseerd.

Optreden van Koen Dewulf, Comedy, Muziek & Cabaret. Hij bracht ons “Tussen hier en Daar” geënt op het verenigingsleven hier, vertaald naar de andere gebieden, meer bepaald in het kader van ontwikkelingshulp. Deze voorstelling werd in opdracht van NGO Trias uitgewerkt.

W-Vl Wandeldag 633 Neos leden hebben hun benen gestrekt tijdens de wandeling van Neos W-Vl in Ieper. Met 12 leden van Heule waren we s'morgens samengekomen op het Lagaeplein om deel te nemen. De weergoden waren opnieuw aan onze zijde met een blauwe hemel en een ideale wandeltemperatuur. De meeste deelnemers kozen voor de tocht van 5,5 km de meer gevorderde wandelaars gingen voor de grotere afstand.

Juni

De jaarlijkse BBQ was met 69 deelnemers terug een schot in de roos. De goochelaar deed zijn best om iedereen te verwonderen tijdens het aperitief. De kwaliteit van het eten was excellent en na het dessert was het tijd voor wat amusement met muziek van Willy de coiffeur. Bedankt. Enkele actieve leden van het bestuur hebben beslist om het iets kalmer aan te doen: Dina Malisse, Huguette Leemans, Diana Kimpe, Jozef Bouckaert en Joseph Dewaele. Iedereen werd bedankt voor hun jarenlange inzet en drie aanwezigen werden in de bloemetjes gezet.

Met start aan het praatcafé “Het Lindeke” in Moorsele wandelden we een kleine 5 km in de omgeving.

Augustus

Spellennamiddag.Traditionele en gekende spellen spelen of iets nieuws uitproberen het kan allemaal.Na een moeilijke start verleden jaar groeit de belangstelling voor deze activiteit. 

September

Met 42 leden (bemanning inbegrepen) werden we met een bus die bestuurd werd door een charmante chauffeuse naar onze bestemming gebracht. Het was alsof we op een vliegend tapijt zaten zo zacht reed de bus en de vermoeide leden konden nog even een dutje doen. Bij de eerste stop aan de d’Oventote werden we in
een prachtig medialokaal met diaprojector op de hoogte gebracht van de technologie en de problemen van de houtoven. De bakkerin (van opleiding kleuterleidster😇)
waande zich waarschijnlijk terug op haar eerste schooldag maar had zich van publiek vergist. Na het tweede lesuur werden we bij het buitengaan nog even begroet door de bakker die blijkbaar speciaal voor ons uit bed was gestapt. De rijsttaartjes met koffie vielen in de smaak.
Nu bracht de bus ons naar een hoeveslagerij waar we door de rentenierende vroegere boerin verwelkomd werden met een Kirr. Opnieuw werden we uitgebreid op de hoogte gebracht van de perikelen en miserie van de stiel die hier al in de vierde generatie doorgegeven wordt. De picknick viel geweldig in de smaak. Ze zijn hier goed bezig met wat ze produceren en ze boeren goed.Nu volgt het meest ernstige luik van de dag, een bezoek aan de Commandobunker onder de Kemmelberg. We werden verwelkomd een korporaal-chef die waarschijnlijk aan Samu worstelen doet en instaat voor de bewaking van deze bunker en onze gids een ex-militair. Het leuke van het verhaal is dat deze bunker nooit ernstig in gebruik werd genomen en dat is maar best ook. Onze gids leidde ons naar de generatoren, verwarming, ventilatie, telefooncentrale, enz. Ook de lokale nijverheid heeft blijkbaar kunnen genieten van deze nutteloze investering. In de talrijke lokalen zagen we meubelen van Mewaf en telecom van Televic. Bij het verhaal aan de farmacie over de militaire aspirine werden we zelf even terug milicien, waar is de tijd.De lange tocht naar boven kon aangevat worden en daar werden we naar het meest aangename van de daguitstap gebracht, de wijnproeverij in het wijngoed Entre-Deux-Monts. Onze gids wees ons eerst op het prachtig uitzicht die men heeft op de locatie. Men ziet de kust van Duinkerke tot Knokke. Dan volgde een uitleg over de kweek van de verschillende soorten druiven, hun eigenschappen en de gronden waarop ze best groeien. Bij de grote inox kuipen ging het over het maken van de wijn de problemen, de risico’s en hoe kan het anders, de miserie van het vak. Met een laatste inspanning en zicht op een lekker glaasje beklommen we de trappen naar de wijnproeverij. Moe maar tevreden werden we huiswaarts gereden.

Neos Heule 50 jaar.Receptie in het stadhuis van Kortrijk ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van NEOS Heule.

Mevrouw de schepen, Mevrouw Sophie Vanthournout, stafmedewerkster bij Neos West-Vlaanderen, Mijnheer Jaak Mortier uittredend Voorzitter van Neos West-Vlaanderen en Mijnheer Johan Hoornaert intredend Voorzitter ven Neos West-Vlaanderen, bestuursleden en medewerkers van Neos Heule.
 Wat hebben Heule en Parijs gemeen? Heule heeft “Preetjes molen” en Parijs heeft naast de “Moulin de la Galette” ook de Rode molen, de “Moulin Rouge”.
Ook de Moulin Rouge vierde deze week zijn verjaardag, zijn 130° verjaardag. In het journaal van de Franse zender TF1 heb ik beelden gezien van dat feest en het had weinig om het lijf. Voor de 50° verjaardag van Neos Heule zijn onze dames veel beter gekleed dan die arme danseressen van de Moulin Rouge.
Neos Heule is opgericht op 9 oktober 1969, toen CRM genaamd.
Het is ons een waar genoegen om ter gelegenheid van het gouden jubileum van Neos Heule te gast te mogen zijn hier op het stadhuis van Kortrijk en wij danken het stadsbestuur van Kortrijk alhier vertegenwoordigd door mevrouw Kelly Detavernier, schepen van modern bestuur en nieuw bestuur.
Men beweert dat wanneer er iets op je hart ligt je dat moet zeggen, je hart luchten noemt men dat. Terwijl we hier allemaal samen zijn wil ik zeggen wat er op mijn hart ligt, een dikke merci ligt er op mijn hart. Bij deze krijg ik eens de kans om merci te zeggen aan het stadsbestuur voor de steun die we van hen krijgen. Naast een jaarlijkse subsidie krijgen we het gebruik van het OC De Vonke voor de organisatie van onze evenementen, het kasteel van Heule staat ook ter onze beschikking voor onze bestuursvergaderingen en het dienstencentrum De zevenkamer staat ook voor ons open voor krea en petanque.
Neos West-Vlaanderen staat ons met raad en daad bij. Ook zij richten heel wat evenementen in. Eén ervan is de quiz genaamd De Slimste Neosclub van West-Vlaanderen waarvan een voorronde georganiseerd wordt door Neos Heule in het OC De Vonke op 12 november aanstaande. Volgend jaar werkt Heulenaar Joris Denoo mee aan het groot dictee van Neos West-Vlaanderen.
Informeel heb ik vernomen dat “Neos West-Vlaanderen met een hart” ons een cheque van 500 € geeft die we mogen overhandigen aan ons voorgesteld project nl. De Heerlijkheid in Heule, afdeling van het Oranjehuis die zich inzet voor sociaal achtergestelde jonge mensen.
Dan is er nog een derde groep waaraan ik publiekelijk een dikke merci wil zeggen, de bestuursploeg en de medewerkers die altijd bereid zijn om een handje toe te steken bij de organisatie van evenementen. 
 
Dr Comer gaf ons een interessante exposé over een uiterst delicaat onderwerp waar niemand aan ontsnapt namelijk het levenseinde.
 
Wandeling. Wie erbij was heeft genoten van een mooie wandeling met ideaal wandelweer.
Nog eens het bewijs dat de afwezigen ongelijk hadden.

Oktober

Bowling 8 bowlers en enkele kaarters waren present. Er werden geen extreem hoge of extreem lage scores 🤐 genoteerd. Eddy scoorde best maar hij werd op hielen gezeten door Jozef die zoals op de foto te zien is met een hernieuwde souplesse speelde.

Wandeling.Het weer was terug zeer goed voor een wandeling en 12 leden hebben genoten van deze formule.

November

Banket. Het was terug een kwaliteitsvol feest in een stijlvolle omgeving met een lekkere lunch.
Het menu was samengesteld uit:
Aperitief met fijne hapjes.
Pladijs met bearnaisesaus en blokjes courgettes.
Eendenborst met een aangezoet sausje.
Desrt met ijs en Calvados.
Koffie en zoetigheden.
Alles met angespae wijnen.

Provinciale Quiz.

November

Tijs Mauro geeft ons een inkijk bij het tot stand komen van het VRT journaal. Hij geeft ons een zicht op de verschillende bronnen die gebruikt worden bij het samenstellen van het nieuws, de race naar het brengen van de actualiteit met duiding en beeld en het checken van de berichten op juistheid.

December

Kerstfeest Agnes Bruneel woordkunstenares bracht een kerstevocatie.
Wat er toen gebeurde. Agnes deze keer zelf in de pen gekropen. In "Wat er toen gebeurde…" vertelt ze het aloude kerstverhaal, doorspekt met grappige bedenkingen en verrassende zijsprongetjes. Ze gooit het verleden en het heden door elkaar en maakt vergelijkingen. Kortom, een boeiende, leuke, ludieke, maar bijwijlen toch een beklijvende performance. Daarvoor laat Agnes de figuren in het verhaal spreken; hun heel menselijke gevoelens van angst (is mijn verloofde nu echt zwanger?!), blijdschap (lieve lief ik maak voor onze zoon een bed van eik en kers en zoethout!), verwondering (fantastische hemelse muziek en schitterende gestalten; zijn dat echt engelen?!), dankbaarheid (herders én koningen bezoeken ons met hun verhalen, wensen en geschenken…), vrees (de weg is nog zo lang en ik ben toch zo bang…) moedeloosheid (Bethlehem die schone stad waar geen plaats is voor ons kind…) onzegbaar blij (ik weet, het klinkt misschien wel heel gewoon, maar dit is anders, dit is buitengewoon, want zojuist werd ik de vader van een zoon!) hoopvol (ieder jaar wordt onze hoop herboren dat het hier ooit nog beter worden zal)
Ook dit jaar overhandigen we een cheque van 500 € in het kader van Neos met een warm hart aan het Oranjehuis.

Deelname van Neos Heule aan de Urban Walk. Wij vonden het een zeer leuke wandeling met de ontdekking van verrassende hoekjes in Heule.