Je bent hier:
Fotoalbum
2020
Duo Milan Wandelen Erna Siebens

Klik hier voor de foto's van 2020

Februari 

Het duo Miljan, met Ludmilla Terentiouk (cymbalom) en Jan Lefebvre (accordeon) brachten het publiek naar de zigeuner- en Balkanmuziek, Wiener Schrammelmusik, Weense walsen, Duitse, Tiroler- en Ober-Krainer- stemmingsmuziek. Deze muziek weerspiegelt blijdschap en verdriet. Men gaat ervan dansen maar ook dromen. De traditionele timbres, de vrije improvisaties en de onverwachte interpretaties leidden tot een bijzonder klankgeheel waar poëtische zielen zeker zullen van genoten hebben. Trouwens, de ambiance zat er goed in en ons publiek heeft zeer actief deelgenomen aan- en genoten van het optreden.

Covid 19 slaat toe en alle activiteiten moeten afgelast worden. Alleen waldelen kan nog en dat doen we dan ook.

Juni

Na enkele maanden van afgelastingen hebben we eindelijk terug een activiteit kunnen inrichten. Een mooie wandeling tussen Heule en Bissegem. Alle 19 deelnemers waren enthousiast om terug eens samen op pad te gaan. Na wekenlange droogte was er even een dreiging met regen maar het bleef bij enkele druppels.

Juli

Wandelen is een van de enige activiteiten die we nog kunnen organiseren. Er waren 13 deelnemers voor de wandeling van 23 juli. Het was terug ideaal wandelweer en er werd besloten met een gezellig samenzijn in de Alvaro met respect voor de “social distancy”. 

Augustus

Op 27 augustus maken we een korte wandeling in de Watermolen als vervanging van de petanque.

September

Op 14 september wanelden we in de Bergelen in Gullegem met een glaasje achteraf in "de Gouden Bank".

Erna Siebens
“Het is net zoals mijn eerste schooldag”, hoorde ik iemand zeggen bij de jongste ledenvergadering in De Vonke. Inderdaad, na maanden inactiviteit was het een blij weerzien tussen de 40 leden die op onze uitnodiging waren ingegaan. En net zoals op de eerste schooldag was ook bij ons alles anders tegenover vroeger. Om de ledenvergadering corona bestendig te laten verlopen moesten wij ons aan opgelegde regels houden. Vooraf inschrijven, ontsmetten, mondmasker dragen bij verplaatsingen, sociale afstand houden zijn maar enkele van de zaken waar we moesten op letten. Achteraf een drankje of kaarten was uit den boze, waarschijnlijk ook de reden waarom de kaarters in groep afwezig waren. 
Alle aanwezigen hebben zich strikt aan de regels gehouden, waarvoor dank, en is alles goed verlopen. Om een boutade te gebruiken, de afwezigen hadden ongelijk. Het optreden van Erna Siebens met als onderwerp, “Mode door de eeuwen heen” was een vijfsterrenvoorstelling. Als een volslagen stand-upcomedian maakte zij ons wegwijs in evoluties en tendensen in de mode, meestal voor vrouwen in mindere mate voor mannen. Een geslaagde “eerste” ledendag.