Je bent hier:
Agenda Clubagenda
Terug naar overzicht
Marie-Antoinette
op 2/5/2023 om 10:00 tot 11:00
Programma:

Datum en uur nog te bepalen.

 

 

In 2014 trok Neos voor de eerste keer naar Domein de Merode te Westerlo voor openluchtspektakel ‘Marie-Antoinette’.  Later volgden in diezelfde reeks nog Rubens, Albert 1 en 1830.

In 2023, 9 jaar na de première, herneemt Historalia Marie-Antoinette, dit keer op een ander kasteeldomein, nl. kasteel van Wijnendale te Torhout. Neos is er opnieuw bij om nu ook de clubs aan de andere kant van het Vlaamse land de kans te geven deze mooie voorstelling bij te wonen.

Marie-Antoinette vertelt het verhaal van de aartshertogin van Oostenrijk die in 1755 geboren werd. Later werd ze de echtgenote van Lodewijk XVI van Frankrijk en dus koningin van Frankrijk. De laatste koningin van Frankrijk ten tijde van de Franse Revolutie. Het is Balthazar de Merode, hofmeester bij de Oostenrijkse keizerin en tevens begeleider van Marie-Antoinette die ons meeneemt doorheen dit schitterend verhaal.

Met zelf gecomponeerde melodieën, gebracht door een liveorkest, een topcast uit de Vlaamse musicalwereld en 200 dansers, acteurs en figuranten, mooie choreografieën en adembenemende kostuums van het Oostenrijkse en Franse hof wanen we ons in de negentiende eeuw. Marie-Antoinette belooft een prachtige voorstelling te worden.

 

 

 

Georganiseerd door:
Neos Nationaal