Je bent hier:
Wie zijn wij?
Wie zijn wij ?

Neos Oostende is een afdeling van NEOS VZW VLAANDEREN  en  richt zich sinds 1970 tot alle senioren uit Oostende en omgeving . De vereniging telt circa 400 leden welke, onder de slogan "Neos, waar ontmoeten belangrijk is" , actief, dynamisch en vol verwachtingen de toekomst tegemoet zien.

De leden van Neos zijn moeilijk onder één noemer te vatten. Dit doordat niet zozeer het beroepsverleden een rol speelt, doch wel gemeenschappelijke interesses, een brede belangstelling, een open geest en een positieve ingesteldheid om samen met leeftijdsgenoten een leuke tijd te beleven. Een formule die werkt, want Neos is één van de weinige ouderenverenigingen die er jaar na jaar op vooruitgaan.

Neos Oostende werkt ieder jaar weer een programma uit op maat van haar leden :

Gedurende de wintermaanden ligt het accent voornamelijk op gastsprekers: journalisten, professoren, politici en andere deskundige sprekers brengen op een heldere en boeiende manier hun boeiend verhaal voor de leden.

Maar van zodra de eerste zonnestralen zichtbaar zijn, trekt men er regelmatig op uit. Tijdens de daguitstappen koppelt men het aangename aan het leerrijke. Zo kiest men meestal voor geleide bezoeken en een goed gevuld programma. Maar men geniet evenzeer van een lekker middagmaal of een verfrissende pint op een terras.

Sportief genieten is ook een belangrijk actiepunt van Neos Oostende. Wie graag de conditie onderhoudt, kan deelnemen aan fiets- en wandeltochten. Men kan ook deelnemen aan de bowling of aan Neos Beweegt. Hierbij primeert steeds een goede sfeer op prestaties. Neos Oostende is ook een erkende Vlaamse sportvereniging, waardoor je een tegemoetkoming voor sportbeoefening kan bekomen bij je mutualteit.

Hoogtepunt van het jaar is de méérdaagse buitenlandse reis. Daarnaast wordt er ook nog een twee- of driedaagse binnen- of buitenlandse reis georganiseerd.

Neos Oostende neemt regelmatig deel aan de activiteiten die door Neos West-Vlaanderen of door Neos Nationaal georganiseerd worden. Zo kunnen de leden tegen scherpe prijzen genieten van grote evenementen.

Neos Oostende is ook in de gemeente actief. Neos Oostende is vertegenwoordigd in de seniorenadviesraad, waardoor Neos een vinger in de pap heeft als het op 'seniorenbeleid' aankomt.