Je bent hier:
Fotoalbum

 

VIDEO'S :

180904 fietstocht "De Moerenaar" klik hier (in opbouw)

190328  Uitstap naar Antwerpen "Chinatown" klik hier (in opbouw) 

187 2020-09-21 Van namen van mensen en dingen
Causerie ‘Over de namen van mensen, dieren en dingen’ Het zit in de mens: hij wil alles een naam geven. Planten, dieren, bergen, dorpen en gehuchten. De hond en de kat. En de cavia, natuurlijk. Fabrikanten verzinnen namen voor nieuwe producten. Ouders geven hun kinderen de mooiste naam die zij weten te vinden. Daar gaat het wel eens mis. Een naam mag dan wel mooi klinken, maar wat betekent die naam? En familienamen dan. Families leven generaties onbekommerd verder, niet wetende dat hun familienaam eigenlijk een scheldwoord is. Een greep uit de onderwerpen die de revue passeerden tijdens de lezing door Jan Vanroose. De ernstige informatie werd doorspekt met interessante weetjes en grappige anekdotes. Dit alles gepresenteerd met levendige illustraties. Alles in een coronaveilige omgeving!

photos.app.goo.gl/BkPqkZpVnLQ87hQu9 

190 2020-09-14 Schelpenwandeling
Een enthousiaste groep Neos-leden trok naar het strand van St.-André voor de start van een schelpenwandeling in drie groepen, onder de leiding van strandjutters Magda, Ronny en Jean-Marie. Na de wandeling hadden het strand en de Schipgatduinen geen geheimen meer. De deskundige uitleg, het wondermooie septemberweer, maar vooral de sociale contacten deden meer dan deugd.

photos.app.goo.gl/EvTGh566eoXLkpye7 

192 2020-08-27 Weetjeswandeling Koksijde-Dorp
Gids Fernand loodste vandaag kleine groepen Neos-leden doorheen de oudste kern van Koksijde. Tijdens de wandeling maakten de leden kennis met de rijke geschiedenis van onze gemeente. Een boeiende activiteit in de sombere Coronatijden!

photos.app.goo.gl/XBQqjSjz4id68igS6 

194 2020-08-20 Fietstochten naar Alveringem en Bray-Dunes
De eerste fietstocht sedert de uitbraak van het virus. De groep Neos-leden trokken via landelijke wegen naar Alveringem. "Hof de Fockewerve", de hoeve van de Familie Tanghe heeft een lange geschiedenis. De hoeve werd in 1164 aangeworven door abt Hugo voor de Sint-Niklaasabdij te Veurne. In 1174 werd die aanzienlijk vergroot door aankoop van "350 ghemeten land". In 1621, onder abt Christiaen Druyve (1616-1636) werd de hoeve verrijkt met een kasteel. René leidde ons even rond in deze prachtig gelegen hoeve. Tijdens een tweede fietsocht trotseerde een groepje Neos-leden de hevige wind om door de Moeren naar Bray-Dunes te fietsen.

photos.app.goo.gl/RXDYEfwCYcSv1T3S8 

195 2020-02-16 Neos Creatief
NEOS Creatief: meer dan 250 mensen bezochten de tentoonstelling van één dag. Voor de eerste keer "Neos Creatief" en al meteen een schot in de roos. Het was een geweldig succes op alle gebied. Zeer veel belangstellenden, aangename ontmoetingen, toffe sfeer.

photos.app.goo.gl/RwugGy8p8BndG9Pk7 

196 2020-02-10 Generatie X,Y en Z
Een hedendaagse samenleving is een smeltkroes van vier generaties. De babyboomers en de generatie X , Y en Z. Velen van ons zijn geboren in de periode van economisch verval en de oliecrisis. De jongere generatie zwierf na hun studies uit. De jongsten groeien op in een wereld van sociale media, smartphone, snelle informatie … een wereld van onzekerheden! En hoe leeft die mix samen? Professor Annick van Rossem heeft Westhoekroots en is professor aan de KU Leuven en KU Brussel. Ze is gastprof aan de Koninklijke militaire school en aan de universiteit van Rijsel! Zij duidde heel helder hoe deze diverse generaties samenleven.

photos.app.goo.gl/dn8ZeSUSv6pVaXqu8 

197 2020-01-27 Nieuwjaarsfeest Diksmuide
Meer dan 160 leden schreven zich in voor een spetterend nieuwjaarsfeest in de Salons St.-Germain in Diksmuide. Na een verkwikkende nieuwjaarsdrink toasten de voorzitters op 2020 en werden vele wensen uitgewisseld. Het menu werd sterk geapprecieerd. De bestuursleden en de vele medewerkers werden ruim in de bloemetjes gezet en kregen letterlijk een pluim voor hun inzet. Glenn Degezelle gooide met zijn melodieën de beentjes los. Het werd een feest om in te kaderen.

photos.app.goo.gl/kXLjcf2XKCAtD7qm7 

199 2020-01-16 Provinciaal Nieuwjaarsconcert
‘Ode aan de grootste cabaretiers’ van Sonny Vandeputte was een programma voor alle leeftijden. Toon Hermans, Wim Sonneveld, Henk Elsink en Herman van Veen passeerden de revue. Maar ook Kommil Foo en Herman Finkers, en zo veel meer. Samen met zijn begeleidingsband (Thomas Vanhauwaert - piano en accordeon; Tom Van Leeuwen – trompet; Joshua Dellaert – contrabas; Bert Van Damme – drums) bracht Sonny Vandeputte de beste fragmenten uit de meest succesvolle zaalshows van de meesters van de lach, maar ook enkele minder bekende pareltjes. Kortom, een mooi programma voor een breed publiek om sfeervol en welgezind het nieuwe jaar te beginnen. Met als afsluiter een receptie om U tegen zeggen. Bravo voor de Koksijdse Neos-groep die instond voor de puike organisatie!

photos.app.goo.gl/GQZrUtxFSVbj9eWr9 

231 2019-12-16 Kerstfeest Neos
Neos Kerstfeest 2019 De 130 Neosleden werden onthaald door voorzitters Ronny en Magda en kregen een glaasje met hapjes aangeboden. Daarna volgde een heel verzorgde en rijke kaasschotel. Nadien gaf Johan Schatteman het beste van zichzelf begeleid door Jacques Demey aan keyboard. Halverwege werd taart en koffie geserveerd. Een topnamiddag!

photos.app.goo.gl/nnTej12jurZwim1g8 

232 2019-12-06 Reis naar Amsterdam

photos.app.goo.gl/C23MbMhb3c4Y6XRj8 

235 2019-11-25 Bubbels
De heer Frans Lathioor, voormalig wijnleraar van de befaamde hotelschool TER DUINEN, leerde de leden van NEOS bubbels degusteren. Frans Lathioor werd verkozen als "Beste Europese Sommelier" van de hotelscholen en kreeg bij het CIVC (Comité Interprofessionnel du Vin de Champagne) de titel "Ambassadeur des Vins de Champagne." Hij is ook specialist van de Loire wijnen, waar hij terecht verschillende wedstrijden heeft gewonnen samen met zijn leerlingen Wij proefden : Cava - Crémant de Loire - Prosecco - Champagne dit alles vergezeld van heerlijke hapjes.

photos.app.goo.gl/UJxfxMrLdygchHve6 

236 2019-11-20 Laatste les Kalligrafie module 1bis
Laatste kalligrafieles module 1bis Humanistisch Cursief. De cursisten beëindigden deze reeks met het maken van een accordeonboekje met tien variaties op humanistisch cursief. Alstublieft!

photos.app.goo.gl/Ksd3DMCUbPtat1G4A 

237 2019-11-06 Kalligrafie Humanistisch Cursief
De dames die het tweede jaar kalligrafie Humanistisch Cursief volgen, schreven vandaag eigen teksten in cirkels en bogen.

photos.app.goo.gl/oL5TYL64r5NXYEi49 

238 2019-11-04 Causerie De Wonderjaren van de VRT
Manu Adriaans is een populair verteller. Toen de Vlaamse televisie 50 jaar bestond vroeg de VRT hem om het officiële jubileumboek te schrijven. In deze lichtvoetige causerie kwamen grote figuren uit de pioniersjaren van de openbare omroep weer tot leven. Armand Pien, Tony Corsari, Paula Semer, Luc Philips, Maurice De Wilde en nog vele anderen. Hij vertelde sappig over hun heldendaden op het scherm, maar ook wat de Vlaamse kijker nooit te zien kreeg.

photos.app.goo.gl/waVM2Berr4kjRpEt9 

241 2019-10-21 Ontbijt ten voordele van Blindengeleidehond
In het kader van NEOS met een Hart" werd er een LUXE ONTBIJT georganiseerd op 21 oktober ten voordele van het OPLEIDINGSCENTRUM voor BLINDENGELEIDEHONDEN van Koksijde. De aanwezigen maakten kennis met HUN hond Raf en de opleiding tot blindengeleidehond. Dit evenement vond plaats zaal Kerkepanne te St.-Idesbald.

photos.app.goo.gl/PWsviw3f5eZm4hRq5 

287 2019-10-14 Kalligrafie Humanistisch Cursief
Een groep Neos-leden startte vandaag met de nieuwe cursus kalligrafie. In een hemelse stilte verkenden de dames pen, papier en letters.

photos.app.goo.gl/7tbZ7iHzVVxuYXVcA 

288 2019-09-21 Ontvangst Neos op gemeentehuis
Het bestuur van NEOS Koksijde werd vandaag door het gemeentebestuur gevierd voor zijn 25-jarig jubileum. De voorzitters mochten uit handen van de burgemeester een zilveren medaille ontvangen.

photos.app.goo.gl/wVw21PAyViaH21WYA 

289 2019-09-16 Neos - Feest 25 jaar
Omzeggens 200 leden vierden het zilveren jubileum van Neos Koksijde. Een verzorgde receptie gevolgd door een culinair hoogstandje werd door iedereen heel erg gesmaakt. De muzikale omlijsting door Jan en Annelies Parrent bracht enorme sfeer. Een topper van formaat!

photos.app.goo.gl/JNTsShZWeTNSK1Qi6