Je bent hier:
Fotoalbum

photos.app.goo.gl/m76YA6XGtYgNc98g6 

2022-06-10 Balerdon - Tuinen van Meise
Neos Koksijde trok naar St.-Niklaas op bezoek bij chocolatier Balerdon. Balerdon maakt ambachtelijke pralines en chocolade op basis van een verfijnde selectie aan ingrediënten. Kwaliteit en smaak komt bij hen op de eerste plaats. Het werd proeven en proeven en … Nadien een leuk en lekker banketje! In de namiddag bezochten we de tuinen van Meise. De geschiedenis van Plantentuin Meise gaat meer dan 200 jaar terug. Het is een van de grootste botanische tuinen ter wereld: 92 ha boordevol planten. In dit verhaal spelen planten de hoofdrol. Een nieuwe bloei van de reuzenaronskelk, de grootste "bloem" ter wereld, kondigde zich aan. Een visueel en geurspektakel dat we net moesten missen! Een dag met uitsluitend toppers!
2022-06-09 Fietstocht
De eerste fietstocht van dit jaar startte met Koksijdse hoogtes, loodste ons door vele straatjes. Ondertussen werd de innerlijke mens ook versterkt.
2022-06-02 Nieuwjaarsfeest 2022
Het Neos-nieuwjaarsfeest werd tweemaal uitgesteld maar werd uiteindelijk een zomerfeest. Afspraak voor lekkere degustaties en ambiance: Salons St.-Germain in Diksmuide met Glenn Degeselle. Er zal nog lang over nagepraat worden!
2022-05-20 Sneukeltocht
Sneukeltocht Neos-Koksijde Een geplande fietstocht doorheen Koksijde met diverse haltes werd voor velen een autotocht. Slechts drie dapperen trotseerden de regenbuien. Een ontbijtkoek met koffie op een buitenterras in Koksijde-Dorp, een apero in d'oude pastorie in Wulpen, een middagmaal compleet met ijsdessert in de Reygaert in Avekapelle en eindigen met een koffie en wafel in het biercafé Ten Duinen in de abdijhoeve Ten Bogaerde. Werken van barmhartigheid: de hongerige spijzen en ...
2022-05-02 Reis naar Normandië
Normandië is een Frans gebied dat zijn eigen karakter heeft weten te bewaren. We mogen ook niet vergeten dat op 6 juni 1944 hier de basis werd gelegd voor de bevrijding van Europa van het nazi-bewind. Maar Normandië is ook het schilderachtige Honfleur, de beroemde Bénédictine-distillerie, de Calvados en de cider, de vette weiden, de heerlijke kazen en melkproducten.Neos Koksijde verbleef er vijf opmerkelijke dagen met heel interessante bezoeken.
2022-03-07 Daguitstap Vallei van de d'Aa
Daguitstap naar de vallei van de Aa. Ze ontspringt in Bourthes, stroomt door Saint-Omer en mondt uit in de Noordzee bij Grevelingen. De naam is van Germaanse oorsprong en betekent 'water'. In een comfortabele bus van Avanti reisden Neosleden Koksijde vanuit Kassel doorheen de schilderachtige vallei van de Aa in Noord-Frankrijk. De gids Ph. Despriet wist de mensen te boeien met historische waarheden en pittige details. De innerlijke mens werd tevens verwend!
2022-04-28 Verrassingsreis
De verrassingsreis voor de Neos-leden Koksijde georganiseerd, begon in Wijtschate: het hart van de serie ‘Eigen Kweek’. Na een voorstelling met korte fragmenten en de blooperreeks, werd kennisgemaakt met de diverse opnamelocaties van de familie Welvaert. Een lekker bord afgewerkt met ‘shit of mouse’ smaakte naar meer. Enkele leden verkozen een tochtje door de lucht boven de Rode Berg! De lunch op de grens verliep in een amicale sfeer. Voorzitter Ronny botste er op enkele Coxydiens! In het drukatelier van Raymond Six kwamen oude drukpersen tot leven en na een bezoek aan de champignonkwekerij ‘Het Kapelhof’ in Nieuwkerke hadden die lekkernijen geen geheimen meer. De reis sloot af in West-Vleteren! De verrassingsreis, perfect in “eigen kweek” georganiseerd, was een voltreffer: speels, amusant, leerrijk, lekker en bovenal amicaal!
2022-04-21 Smakelijk gelachen
Smakelijk gelachen door Ilse Landuyt Zoals de titel al doet vermoeden, werden we ditmaal ‘getracteerd’ op een vrolijke en luchtige geschiedenis van honger en dorst met veel beeldmateriaal en anekdotes zoals u het op school nooit gehoord hebt! We doen jullie alvast even watertanden met een toepasselijke weetje. Lustten de Romeinen tomaten, en waarom niet, en wat dan wel? Waarom hadden middeleeuwse glazen reliëftekeningen? En hoera, chocolade eten tijdens de vasten mag wél van de paus! Ilse Landuyt duikelde het verleden in op zoek naar de geschiedenis van honger en dorst. Van de gebraden everzwijnen bij de Kelten tot het serveren van insecten. Vaak geestig, soms leerrijk en vooral lekker!
2022-04-18 Paasontbijt
Neos: paasmaandag-ontbijt Afspraak in restaurant De Normandie in Koksijde voor een heel uitgebreid paasontbijt. De bijna 100 deelnemers werden door beide voorzitters Ronny en Magda verwelkomd. De tafels vulden zich met vriendengroepen en aangename babbels. De nieuwe leden vonden zich onmiddellijk thuis en legden nieuwe contacten voor de toekomst. De innerlijke mens werd heerlijk met alle lekkers verwend en overgoten met een cava’tje. Het was ook de ideale gelegenheid om de winnaars van de zoektocht bekend te maken en prijzen uit te delen. Voor herhaling vatbaar. Noteer alvast paasmaandag 2023 in je agenda!
2022-03-04 RAM Oudenburg
Neos West-Vlaanderen organiseerde voor bestuursleden een belevingsdag in het RAM in Oudenburg. In de voormiddag werd een lezing gehouden over het ontstaan van het vroege christendom. Over de middag voelde de Koksijdse delegatie zich goed thuis in ‘La maison du terroir’. In de namiddag volgden rondleidingen in het Ram en in het centrum van Oudenbrug. Meer van dat!
2022-02-28 Causerie M.Adriaens
‘Veel mannen hebben ondertitels nodig om vrouwen te begrijpen’ door journalist Manu Adriaens. Veel uitleg hoeft daarbij niet zeker? In tegenstelling tot wat de titel zou kunnen laten vermoeden, ging het in deze voordracht niet in de eerste plaats over de verschillen tussen mannen en vrouwen. Nee, de inhoud was veel rijker. Allerlei leuke thema’s van het dagelijkse leven passeerden de revue. Manu Adriaens vertelde wat zijn ontmoetingen met bekende figuren hem hebben geleerd over het streven naar geluk. En hij gaf luchtige tips van zowel beroemde mannen als vrouwen uit binnen- en buitenland. Het werd een sprankelende anekdotische causerie waar heel veel belangstelling voor was! Een aanrader!
2021-10-15 Het Geheugen - Ch. Geerts
Met Christel Geerts had Neos Koksijde weer een klassebak als verteller in huis! Ze is professor gerontologie aan de VUB en kwam spreken over de werking van ons geheugen. Ze gaf ons tal van geheugensteuntjes, tips en technieken tegen alledaags vergeten! Wie heeft het nog niet meegemaakt? Je legt je sleutels weg en enige tijd later weet je niet meer waar je ze achtergelaten hebt. Christel Geerts bracht een helder inzicht in de werking van ons geheugen, de geheugenfunctie op oudere leeftijd, de oorzaken van vergeetachtigheid én ook oplossingen. Een topper van fortmaat!
2021-10-07 Struisvogelboerderij en Bierkasteel
Neos Koksijde bezocht de Struisvogelboerderij Schobbejaks Hoogte in Tielt. De groep maakte kennis met de honderden struisvogels en de verzorging ervan. Omzeggens alles van de vogel wordt verwerkt of bewerkt tot vleesproducten, cosmetica, hondenvoer e.d. Het bezoek werd besloten in Restaurant De Naelde. Neos Koksijde trok in de namiddag naar het bierkasteel Vanhonsebrouck. Met het Bierkasteel schrijft Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck geschiedenis. Het Bierkasteel is de naam van een nieuw en imposant brouwerijcomplex in Izegem. Op zich reeds een unicum, want de laatste honderd jaar werd in ons land geen enkele nieuwe brouwerij van scratch tot nieuwe site gebouwd. Het Bierkasteel is een multifunctionele event-, ontspannings- en belevingsruimte waar je letterlijk en figuurlijk kunt proeven van het brouwersambacht, overgoten met een hightech sausje. Genieten, degusteren, feesten, ontdekken, vergaderen, etc. dit alles krijgt een nieuwe dimensie die je niet voor mogelijk hield. En of we geboeid werden en verwend!
2021-09-22 Fietstocht Nieuwpoort
Dagfietstocht: een 30-tal Neos-leden trokken onder een stralende zon richting Nieuwpoort via knoopppuntenwegen alom. In het Visserke werden ze culinair verwend door chef Stefaan Ghys. De terugtocht verliep in optimale omstandigheden en werd afgesloten in het cafetaria van het zwembad Koksijde.
2021-09-17 Natuurwandeling Noordduinen
Een voltreffer! Herboriste Hilde, een Koksijds Neoslid, nam een enthousiaste groep mee in de Noordduinen, een natuurgebied in Koksijde. Na ruim anderhalf uur hadden de planten en kruiden geen geheimen meer: de namen van planten werden geduid, de toepassingen in de geneeskunde werden uitgelegd, de keukenmiddeltjes meegenomen. Een topactiviteit!
2021-09-13 Startdag Neos
De startdag Neos in restaurant De Normandie had alles om een succes te worden: een toplocatie met respect voor coronamaatregelen, aantrekkelijke hapjes om de smaakpapillen te verwennen, een vriendelijk duo-voorzitterschap Magda en Ronny en een gul onthaal door het voltallige bestuur Neos Koksijde, een jaarprogramma gegoten in een aantrekkelijke krant vol dag- en meerdaagse uitstappen, interessante causerieën, bedrijfsbezoeken, proeverijen en degustaties. Kortom keuze genoeg voor iedereen! Neos Koksijde is er voor zijn leden! Samen enthousiast!
2021-08-17 Sterboekje
Kalligrafie: de leden van groep 1 maakten in verschillende maten en kleuren een sterboekje. Later worden kalligrafische teksten aan toegevoegd.
2020-08-09 Kalligrafie groep 2
De Kalligrafiegroep 2 heeft de realisaties, die ze maakten in coronatijd via livestream, gebundeld in een boekje. Nu werken ze verder aan een nieuw ontwerp.
2021-08-03 Fietstocht 't Hinterland
Een ruime groep Neosleden fietste vandaag in goede weersomstandigheden langs landelijke wegen naar Izenberge. Daar werd het terrasje in de zon geapprecieerd en de (lange) pannenkoeken ook. De terugweg over Beauvoorde, Bulskamp en Veurne eindigt bij de startplaats.
2021-08-04 Kalligrafie
Het kalligrafieteam legde zich vandaag opnieuw toe op het creëren van unieke werkjes die nadien gebundeld zullen worden.
2021-07-13 Fietstocht Moeren
Een kleine groep Neos-leden trotseerden de gure noordwestenwind en fietsten richting het Groot Moerhof.
2021-06-29 Fietstocht Dodengang
Heel veel dapperen fietsten vandaag vanuit Koksijde naar Diksmuide. De Dodengang was het verste punt waar een verfrissing ons opwachtte. De tocht leidde ons de ganse namiddag via landelijke, kalme wegen doorheen de Westhoek. En we hielden het droog. (de buitenkant althans)
2021-06-14 Orchideeënwandeling
In het late voorjaar wordt het natte grasland naast het infiltratiepand in De Doornpanne (Aquaduin) herschapen tot een kleurrijk veld vol wilde orchideeën. Natuurpracht in al zijn glorie... De gids nam twee groepen Neos-leden mee op verkenning. Een ware revelatie, zo dicht bij huis en zo divers! Achteraf werd iedereen getrakteerd op een koffie in het boothotel de Normandie! Een gezellig weerzien na deze lange coronatijd.
2020-10-12 Startdag Neos
Iedereen heeft met argusogen uitgekeken naar de startdag van Neos Koksijde. En wat voor een starter werd het! Een unieke locatie die door de uitbaters van de Normandie zeer aangenaam maar vooral coronaproof werd ingericht, een uitgebreide receptie met hapjes voor de ochtendgasten, een luxe dessertbord voor de volgende twee groepen. De sfeer zat goed, de babbel in bubbels deed zichtbaar deugd. De terugblik via een powerpointpresentatie en een vooruitblik gevoed door een verzorgde krant werd gesmaakt. De betrokkenheid van de aanwezigen werd vergroot door hun inbreng met stemming. Kortom: neos Koksijde weet hoe ze hun publiek kan samenbrengen en boeien, maar vooral verbinden. Neos-leden die in de voorbije maanden een bijdrage boden, werden door het bestuur op een originele manier bedankt. De deelnemers van de zoektocht ontvingen hun Neoscadeau NeoKoksijde is een vereniging van de bovenste plank en elk zegge het voort!!
2020-09-29 Neos Yoga
Er zijn diverse vormen van yoga, dus ook voor ouderen. Het is begrijpelijk dat met het ouder worden het lichaam niet meer zo sterk én flexibel is als vroeger. Onze oefeningen en asana's vergen weinig kracht én flexibiliteit om veilig te kunnen uitvoeren. Ze zijn vooral bedoeld om je bewuster van je lichaam te worden en je beter in je vel te voelen. De lessen, gegeven door Katrien Van Ootegehem, gaan door op dinsdag van 14.30 tot 15.45 uur van 08 september 2020 tot 27 april 2021 in de Gemeentelijke zaal voor Vloersporten in Koksijde-Dorp.
2020-09-29 Neos Bowling
Onze bowlingclub Neos-Koksijde is met een strikt Covid-19 reglement het nieuwe seizoen 2020-2021 gestart op 01 september. Met de bowlingpisten mooi afgeschermd kunnen dan ook alle clubleden zonder hinder veilig naast elkaar spelen. Een gemiddelde aanwezigheid van 26 spelers verdeeld in 4 categorieën zijn de leden weer paraat om de beste resultaten te behalen, met gezonde spanning en gedrevenheid streven ze terug naar top resultaten, en zullen ze allen weer het beste van zichzelf geven.
2020-09-21 Van namen van mensen en dingen
Causerie ‘Over de namen van mensen, dieren en dingen’ Het zit in de mens: hij wil alles een naam geven. Planten, dieren, bergen, dorpen en gehuchten. De hond en de kat. En de cavia, natuurlijk. Fabrikanten verzinnen namen voor nieuwe producten. Ouders geven hun kinderen de mooiste naam die zij weten te vinden. Daar gaat het wel eens mis. Een naam mag dan wel mooi klinken, maar wat betekent die naam? En familienamen dan. Families leven generaties onbekommerd verder, niet wetende dat hun familienaam eigenlijk een scheldwoord is. Een greep uit de onderwerpen die de revue passeerden tijdens de lezing door Jan Vanroose. De ernstige informatie werd doorspekt met interessante weetjes en grappige anekdotes. Dit alles gepresenteerd met levendige illustraties. Alles in een coronaveilige omgeving!
2020-09-14 Schelpenwandeling
Een enthousiaste groep Neos-leden trok naar het strand van St.-André voor de start van een schelpenwandeling in drie groepen, onder de leiding van strandjutters Magda, Ronny en Jean-Marie. Na de wandeling hadden het strand en de Schipgatduinen geen geheimen meer. De deskundige uitleg, het wondermooie septemberweer, maar vooral de sociale contacten deden meer dan deugd.
2020-08-27 Weetjeswandeling Koksijde-Dorp
Gids Fernand loodste vandaag kleine groepen Neos-leden doorheen de oudste kern van Koksijde. Tijdens de wandeling maakten de leden kennis met de rijke geschiedenis van onze gemeente. Een boeiende activiteit in de sombere Coronatijden!
2020-08-20 Fietstochten naar Alveringem en Bray-Dunes
De eerste fietstocht sedert de uitbraak van het virus. De groep Neos-leden trokken via landelijke wegen naar Alveringem. "Hof de Fockewerve", de hoeve van de Familie Tanghe heeft een lange geschiedenis. De hoeve werd in 1164 aangeworven door abt Hugo voor de Sint-Niklaasabdij te Veurne. In 1174 werd die aanzienlijk vergroot door aankoop van "350 ghemeten land". In 1621, onder abt Christiaen Druyve (1616-1636) werd de hoeve verrijkt met een kasteel. René leidde ons even rond in deze prachtig gelegen hoeve. Tijdens een tweede fietsocht trotseerde een groepje Neos-leden de hevige wind om door de Moeren naar Bray-Dunes te fietsen.
2020-02-16 Neos Creatief
NEOS Creatief: meer dan 250 mensen bezochten de tentoonstelling van één dag. Voor de eerste keer "Neos Creatief" en al meteen een schot in de roos. Het was een geweldig succes op alle gebied. Zeer veel belangstellenden, aangename ontmoetingen, toffe sfeer.
2020-02-10 Generatie X,Y en Z
Een hedendaagse samenleving is een smeltkroes van vier generaties. De babyboomers en de generatie X , Y en Z. Velen van ons zijn geboren in de periode van economisch verval en de oliecrisis. De jongere generatie zwierf na hun studies uit. De jongsten groeien op in een wereld van sociale media, smartphone, snelle informatie … een wereld van onzekerheden! En hoe leeft die mix samen? Professor Annick van Rossem heeft Westhoekroots en is professor aan de KU Leuven en KU Brussel. Ze is gastprof aan de Koninklijke militaire school en aan de universiteit van Rijsel! Zij duidde heel helder hoe deze diverse generaties samenleven.
2020-01-27 Nieuwjaarsfeest Diksmuide
Meer dan 160 leden schreven zich in voor een spetterend nieuwjaarsfeest in de Salons St.-Germain in Diksmuide. Na een verkwikkende nieuwjaarsdrink toasten de voorzitters op 2020 en werden vele wensen uitgewisseld. Het menu werd sterk geapprecieerd. De bestuursleden en de vele medewerkers werden ruim in de bloemetjes gezet en kregen letterlijk een pluim voor hun inzet. Glenn Degezelle gooide met zijn melodieën de beentjes los. Het werd een feest om in te kaderen.
2020-01-16 Provinciaal Nieuwjaarsconcert
‘Ode aan de grootste cabaretiers’ van Sonny Vandeputte was een programma voor alle leeftijden. Toon Hermans, Wim Sonneveld, Henk Elsink en Herman van Veen passeerden de revue. Maar ook Kommil Foo en Herman Finkers, en zo veel meer. Samen met zijn begeleidingsband (Thomas Vanhauwaert - piano en accordeon; Tom Van Leeuwen – trompet; Joshua Dellaert – contrabas; Bert Van Damme – drums) bracht Sonny Vandeputte de beste fragmenten uit de meest succesvolle zaalshows van de meesters van de lach, maar ook enkele minder bekende pareltjes. Kortom, een mooi programma voor een breed publiek om sfeervol en welgezind het nieuwe jaar te beginnen. Met als afsluiter een receptie om U tegen zeggen. Bravo voor de Koksijdse Neos-groep die instond voor de puike organisatie!
Geen activiteiten