Je bent hier:
Terugblik
17-03-2017 De Frivole Framboos
Bij de troonswisseling in 2013 deed – toen nog – Prins Filip zijn vader een concert van De Frivole Framboos cadeau, met de woorden: ‘Papa, de kers op de taart is een framboos’.

Delicatissimo

Peter Hens en Bart Van Caenegem, samen De Frivole Framboos, brachten ons in CC De Wiek in ZELE hun show Delicatissimo. Het was een avondje dollen met muziek door een mix van klassieke en moderne melodieën, taalgrapjes en leuke verhaallijntjes.


Cellist en woordkunstenaar Peter en toetsenfluisteraar Bart verweven moeiteloos populaire hits, zoals Bicycle Race en De Vogeltjesdans, met klassieke muziek van onder meer Mozart en Tsjaikovski. De twee topmusici stellen hun talent ten dienste van een uitgebreid pallet aan muziekstijlen en aanstekelijke humor.

Ommuziék te lachen.


Na een succesvolle tournee in Frankrijk, begin 2014 bekroond met een residentie van 84 voorstellingen in het gerenomeerde Parijse theater Les Bouffes Parisiens, besloot De Frivole Framboos ook in Vlaanderen te touren met een Nederlandstalige voorstelling. In deze show worden de pratende cello en de alom geprezen stem van Peter begeleid door Bart aan de vleugelpiano. Op de hen typerende wijze worden composities uit hun context gelicht, muziekstijlen spelenderwijs omgedraaid, ritmes en melodieën omgetoverd tot nieuwe meesterwerken.

 

Video sfeerbeeld

Klik hier voor de fotos