Je bent hier:
Terugblik
24-08-2017 Festivaria : "Kiss me Kate"
Deze zomer nam Festivaria ons mee naar het musicaltheater in BALTIMORE. Het werd een dolkomisch liefdesverhaal : iets tussen "Shakespeare in love' en 'Sex and the City'

Fred en Lilli.
Ooit gelukkig getrouwd, nu minder gelukkig gescheiden.

”Kiss me, Kate” gaat in het kort over een theatergroep die een muzikale bewerking van Shakespeare’s “De Getemde Feeks” uitvoeren. Het is dus een “stuk in een stuk”.


“Kiss me, Kate” vertelt het verhaal van de ooit getrouwde, maar nu gescheiden musicalsterren Fred Graham en Lilli Vanessi. Zij spelen de hoofdrollen in een musicalversie van “De Getemde Feeks” van Shakespeare. De succesvolle regisseur Fred heeft zichzelf de mannelijke hoofdrol toebedeeld. Voor de vrouwelijke hoofdrol heeft hij zijn ex-vrouw Lilli overgehaald de rol te spelen van de opstandige echtgenote. In de privé situatie is Lilli verloofd met een ander. Fred heeft een affaire met een nachtclub “schone”. Beide hoofdrolspelers hebben een supergroot ego als acteur.Vóór de eerste try-outvoorstelling krijgt Lilli per abuis een boeket bloemen van Fred, dat eigenlijk bedoeld is voor zijn laatste vlam Lois Lane (Zij speelt Bianca in “De Getemde Feeks”). Tijdens de voorstelling komt Lilli er achter dat de bloemen eigenlijk niet voor haar bestemd zijn. Zij ontploft, en de ruzie tussen Fred en Lilli vulkaniseert zowel op, als achter het toneel, wat zorgt voor hilarische taferelen. Lilli besluit stante pede te vertrekken.


Bill Calhoun, de “officiële” verloofde van van Lois, heeft na een gokpartij een schuldbekentenis ondertekend met Fred zijn naam. Twee gangsters komen bij Fred verhaal halen en dreigen zijn vingers te breken als hij niet direct betaalt. Fred zegt dat hij afhankelijk is van de inkomsten van de musical, maar die dreigen weg te vallen omdat Lilli vertrekt. De gangsters besluiten zowel op, als achter het toneel Lilli te “bewaken”. Zoals het in de goede traditie van het musicaltheater betaamt, komt alles op zijn pootjes terecht en wellicht zullen Fred en Lilli hertrouwen.


Kortom... Een hilarische Broadway klassieker die meer dan 2000 voorstellingen lang te zien was in New York en Londen. Nu voor het eerst in Vlaanderen met een topcast aan het wondermooie Donkmeer.

In de hoofdrollen o.a. Jan Schepens, Goele De Raedt, Line Ellegiers, Michiel De Meyer en Nordin De Moor. Met James Cooke en Bert Verbeke als bandietenduo, pret was verzekerd!
 

Klik hier voor de foto's