Je bent hier:
Terugblik
14-06-2019 - 21-06-2019 Provinciale reis : "Glacier Express"
Een prachtige combinatie van het authentieke bergdorpje ZINAL, helemaal achteraan in de Val d’Anniviers en het mondaine ST-MORITZ gelegen tussen de majestueuze bergen van Engadin, tegen de Italiaanse grens.

Dag 1 14-06-2019 : België - ZINAL

Rechtstreekse vlucht BRUSSEL – GENEVE en aansluitend transfer naar hotel Les Diablons te ZINAL
Middagmaal in het hotel en daarna omgevingsverkenning 

 

Dag 2 15-06-2019 : Grimentz en BBQ op de Sorebois

Bezoek aan het Walliser dorpje GRIMENTZ.  Daarna BBQ op de Corne de SOREBOIS...

 

Dag 3 16-06-2019 : Bettmeralp

Vandaag maken we een dagexcursie van een ongekende schoonheid. We genieten namelijk van het zicht op de grootste gletsjer van Europa: de Aletschgletsjer. We rijden met de bus tot in BETTEN, daar nemen we de kabelbaan tot in BETTMERALP. We maken daar een korte wandeling en bezoeken de meest gefotografeerde kapel van Zwitserland, de Kapelle Maria zum Schnee. Daarna met de Gondelbaan naar de Bettmerhorn. Hier genieten we van een middagmaal en kijken we vanuit het restaurant naar de gletsjer.

 

Dag 4 17-06-2019 : Glacier Express

Met de beroemde Glacier Express rijden we van BRIQ naar ST-MORITZ. We genieten van een avondmaal in het rijtuig terwijl er zich een super-natuur-documentaire-film zich in "full-vision" zich afspeelt !. 
Aansluitend transfer naar hotel Stahlbad in ST-MORITZ

 

Dag 5 18-06-2019 : Verkenning St-Moritz - Poschiavo – Tirano

Na een vrije verkenning in St-Moritz vertrekken we naar de VAL POSCHIAVO in het uiterste zuidoosten van Zwitserland, voor een bezoek aan het dorpje. Nadien rijden we verder naar TIRANO, een Italiaans stadje in Noord-Italië met amper 10 000 inwoners. Het heeft een klein, maar zeer pittoresk historisch centrum.

 

Dag 6 19-06-2019 : Fextal

Halve dagexcursie naar FEXTAL. Hier maken we een tochtje met een typische paardenkoets door het autovrije en authentieke FEXTAL. Dit bekende bloemen- en weidedal biedt o.a. fascinerende vergezichten op enkele gletsjers. Na deze rondrit drinken we koffie en genieten we nog van een stukje taart in een typisch cafeetje.

 

Dag 7 20-06-2019 : Kaasmakerij van Pontresina

Bezoek aan de beroemde kaasmakerij van Pontresina, uiteraard met een kaasfondue als middagmaal.

 

Dag 8 21-06-2019 : Milaan - België

Transfer naar Milaan. Middagmaal en nadien, voor de moedigen, een korte stadswandeling in het historisch en shoppings-centrum. Nadien nog vrije tijd om te shoppen of een verfrissende verkoeling te nemen op een terrasje. Nadien transfer naar de luchthaven MELPENSO.

 

Klik hier voor de foto's