Je bent hier:
Terugblik
25-12-2020 Warme-Wensen-Kerstactie van Neos NINOVE
De twintig winnaars van de Warme-Wensen-Kerstactie van Neos NINOVE beleefden bijzonder fijne en innemende momenten toen zij door Mireille Vaessen werden opgebeld en na een deugddoend gesprekje op hun favoriete liedje werden getrakteerd in een life-concertje.

Alleen maar dankbare reacties achteraf van alle winnaars, die eerst zelf zoveel vrienden van binnen en buiten Neos met Kerstmailtjes of –kaartjes overstelpten en vervolgens uitgeloot werden uit de bijna zeventig deelnemers om door de klasse-zangeres, die Mireille is, verrast te worden tijdens de eindejaarsperiode. Voorwaarde om deel te nemen was zelf naar minimum vier mensen, die wat steun konden gebruiken in deze periode, een bemoedigend mailtje of briefje te sturen en dit met een kopijtje naar het Neos NINOVE-secretariaat.

Een greep uit de vele reacties :

  • Heb zojuist een prachtige beloning van jullie ontvangen om mee te doen aan het mooie initiatief voor de Nieuwjaarswensen ! Die lieve dame heeft me in capella een emotioneel en gelukkig moment gebracht in deze toch zo trieste dagen voor mij met het liedje :  "IK MIS JE ZO...ik mis je meer en meer". Op nieuwjaaravond 2008 heb ik samen met mijn kinderen moeten afscheid nemen van mijn lieve echtgenoot.
  • Wij zijn net getrakteerd geweest op een heel aangenaam gesprek en het mooie lied van André Hazes "Zij gelooft in mij", door Mireille. Bedankt voor dit mooie eindejaarsgebaar. Doet deugd!!!
  • Ik heb vandaag mijn mini aperitiefconcertje gehad. Met "Non je ne regrette rien" heeft ze ook wat gezongen voor mijn overleden echtgenoot. Vreugde en droefheid wisselden elkaar af in een fijn einde van een apart jaar. Een uniek gebeuren waarvoor ik het ganse bestuur en u in het bijzonder nogmaals wil bedanken. 
  • Wij hebben vandaag een telefoontje gekregen van de zangeres Mireille Vaessen. Een leuke babbel gevolgd door een song van E. Piaf "Hymne à l'amour" viel ons te beurt. Zeer tof en deugddoend !
  • Hartelijk dank voor de ontvangen prijs ! Mevrouw Mireille Vaessen heeft ons deze morgen op sleeptouw mee genomen met een liedje van Salvatore Adamo ! Zo mooi gezongen, het was precies de stem van Annie Cordy, met de mooie Franse grasseillerende R ! Nogmaals dank hiervoor.

En ook Mireille zelf heeft er van genoten.
Lees maar haar dankmailtje…

De allerbeste wensen voor het nieuwe jaar! Het was super fijn, om jullie mensen op te bellen, zalig.  Dank je wel Neos NINOVE, dat ik voor jullie leden mocht zingen.
Ik mocht weer vele mooie, ontroerende momenten beleven.
Het begon al met het eerste nummer, "Ik mis je zo" van Will Tura dat ik zong  terwijl de regen op mijn zolderraam tikte. Mevrouw was aangedaan en ik kreeg  zelf ook kippenvel van haar lieve reactie.
Wat opviel was dat iedereen zo positief was over deze periode en hoe er mee om te gaan."Geniet van het moment", "Kijk naar wat er wel is", "Wij hebben het hier al bij al toch heel goed", "We moeten er het beste van maken"...waren enkele van de zinsnede die ik te horen kreeg.
Zoals het lieve enthousiaste echtpaar dat ik sprak en die de kapel tegen over hun huis onderhouden. Ze hadden een houten bordje in de Kapel gezet met daarin gegraveerd "Goeie Moed". Een mooie opsteker voor de vele mensen die ze daar nu zien om een kaarsje te branden. Tegen mij zeiden ze, nadat ze geapplaudisseerd hadden, jij hebt onze dag gemaakt, niemand kan die meer kapot krijgen.
Ik kan je vertellen, dan kan ik er nu  ook weer een paar dagen tegen ! 

Voor veel mensen was het ook de eerste keer dat ze iets wonnen, ik voel mij vereerd dat ik dat cadeautje mocht zijn. Bij een mevrouw zat ik even mee aan het kampvuur uit haar jeugd, waar een jongen altijd uit volle borst "Margrietje" van Louis Neefs zong. Een andere vrouw nam me mee naar een cafeetje, waar ze, toen ze 18 jaar was, samen met haar vader, Adamo de zanger voor de allereerste keer zag optreden.
Ik kreeg zoveel complimentjes dat ik er rood van werd.
Ik leerde nieuwe nummers kennen, heel spannend om die dan voor de allereerste keer voor iemand te zingen.
Het was een heel bijzondere afsluiter van het jaar, die ik nooit zal vergeten!
En nu vol goeie moed op naar 2021 !

Mireille

En ook wij van Neos NINOVE hebben meegenoten van al deze fijne reacties.
We kijken er naar uit om onze senioren opnieuw te kunnen ontmoeten op de volgende Neos-activiteiten…