Je bent hier:
Terugblik
30-03-2023 Conferentie "Moederpijn" door Karin JACOBS
Het werd een namiddag die zal bijblijven : de theatermonoloog van Karin JACOBS 'Moederpijn'

Voor het eerst waagde Neos NINOVE zich aan levensecht theater in ons eigen stad.

Daarvoor vonden we topactrice Karin JACOBS bekend van theater en televisie èn moeder van Jelle en Clara CLEYMANS, bereid om voor ons een bijzonder aangrijpende maar tegelijk geestige monoloog te brengen voor onze Neos-senioren en hun vrienden.

Hoeft het gezegd dat dit een unie-ke gelegenheid is om een theaternamiddag te beleven die nog lang zal nazinderen en alweer een mooie afwisseling is in ons ruime jaarprogramma? 

In deze monoloog vertelt de Vlaamse actrice over de relatie met haar moeder.

Geestig en tegelijk schrijnend, want het jarenlange medicatiemisbruik en het theatrale gedrag van Karins moeder zorgde voor veel problemen. Karin zat gevangen tussen enerzijds twee BV-kinderen en anderzijds een ontspoorde moeder.
Dat leverde soms hilarische toestanden op, maar vaak met een schrijnend randje.

Het is tevens een zoektocht naar mogelijke oorzaken waarom haar moeder veranderde van een vrolijk meisje tot een dramaqueen, verslaafd aan pillen en aandacht.

Medicatiemisbruik bij ouderen is vandaag een van de laatste taboes in onze samenleving. Karin Jacobs weet als geen ander hoe het familiale banden kan verstoren.

Een getuigenis; luchtig, ontroerend en herkenbaar.

RECENSIES:
-- 'Hoe schrijnend het soms klinkt, de actrice verzacht met relativerende humor. Boeiend van begin tot eind is MOEDERPIJN een levensecht relaas van een leven vol zorg.' --
Gazet van Antwerpen

 

Heel stil in de zaal 'Liberale Kring' en mensen, elk met zijn eigen bedenkingen en ervaringen.

Ontroerend en meelevend...

Bedankt Karin voor deze mooie beleving door en voor een volle zaal aandachtige toehoorders...

 

Klik hier voor de foto's