Je bent hier:
Agenda Clubagenda
Terug naar overzicht
De oorlog in Oekra´ne, een episode in de Koude Oorlog? Eddie Niesten
op 25/10/2022 om 14:00 tot 17:00
Programma:

De Koude Oorlog, nooit verklaard maar steeds gevoerd, duurde officieel van 1945 tot 1991. Eddie Niesten legt uit waarom de oorlog met Oekraïne een zoveelste episode is van de Koude Oorlog. Een diepe teleurstelling voor zij die dachten dat de Koude Oorlog voorbij was. Daarmee wordt het oorlogstoneel weer verplaatst naar Europa. Biedt alleen een Europees antwoord uitkomst?

Meer weten over de Koude Oorlog? Lees Historiek, een online geschiedenismagazine.

Eddie Niesten

Eddie Niesten (°1951, Maastricht) studeerde talen, communicatie, buitenlandse politiek en marketing aan de universiteiten van Antwerpen, Brussel en Hasselt.
Hij verzorgde al diverse uitgaven over België en zijn geschiedenis, zowel hier als in Nederland. Daarbij ook heel wat boeken met betrekking tot landbouw en voeding, gastronomie en culinaire ontwikkelingen. Over deze thema’s geeft hij vorming en lezingen, verzorgt hij bijdragen in de media in België en Nederland en organiseert hij (originele) gegidste cultuurhistorische wandelingen in Antwerpen, Brussel, Luik en Maastricht.

Praktisch:

Dinsdag 25 oktober 2022 in het Vrijetijdscentrum De Meermin in Waasmunster :

- 14 u : koffie en gebak in Bistro De Meermin
- 15 u : voordracht in de polyvalente zaal

Inkom : Neos-leden 10€ - niet-leden 18€.
Inschrijven kan tot en met woensdag 19 oktober 2022 door storting op de Neos-rekening  BE81 8002 1031 9724 met vermelding 'Eddie Niesten'.

Bereikbaarheid van De Meermin

Georganiseerd door:
WAASMUNSTER
Locatie:
Vrijetijdscentrum De Meermin
Abdij van Roosenberglaan 6
9250 WAASMUNSTER