Neos en de ngo Trias duiken de komende jaren samen in de diverse wereld van cacao. Daarbij zal de cacaoproductie in de Democratische Republiek Congo en Ecuador centraal staan. Trias werkt in beide landen al heel lang rond dit fascinerende product.
Cacao-expert Mieke Cassiers neemt ons mee doorheen het proces van cacaoboon tot chocoladereep. Zij vertelt daarbij de verrassende verhalen van cacaoboeren en -boerinnen uit beide landen. Het zijn stuk voor stuk verhalen van krachtig ondernemerschap, veerkracht en verbinding. Je ontdekt bovendien waarom eerlijke handel zo belangrijk is en welke rol inclusie speelt in de cacaoketen.
Tijdens deze sessie proef je verschillende soorten chocolade. Het wordt een ontdekkingstocht naar authentieke smaken. Breng een pen mee om je indrukken op te schrijven. Je leert hier chocolade te degusteren!
Wat doet de ngo Trias? Tot in de meest afgelegen gebieden ter wereld versterkt Trias het familiaal ondernemerschap door de professionalisering van veelbelovende boeren- en ondernemersverenigingen. Naar hun website.
Praktisch:
Dinsdag 25 april 2023 in het Vrijetijdscentrum De Meermin in Waasmunster :
- 14 u : koffie of thee in Bistro De Meermin
- 15 u : voordracht in de polyvalente zaal met chocolade en water
Leden Neos Waasmunster 20 € - andere geïnteresseerden 30 €.
Inbegrepen:
- Koffie in de Bistro
- Diverse soorten chocolade tijdens de degustatie
- Water om de smaak te neutraliseren tussendoor
- Chocoladepakketje om mee te nemen
- Receptenboekje met chocoladebereidingen
Inschrijven door ten laatste vrijdag 14 april 2023 te storten op de Neos-rekening BE81 8002 1031 9724 met vermelding 'Chocolade' en de naam van wie komt.
Bereikbaarheid van De Meermin |