Je bent hier:
Jaarprogramma
JAARPROGRAMMA 2023-2024

Traditioneel heeft Neos Oost- Vlaanderen het Neos werkjaar al geopend met de culturele ontmoetingsdagen in Mantovani in Oudenaarde. Het was meteen een schot in de roos. Met 22 leden van Bassevelde waren wij getuige van een 5 koppige live band gekruid met de stemmen vaan 3 Voici. Een geslaagde namiddag en niets dan lovende reacties.

Op zondag 29 oktober gingen wij normaal gesproken naar Antwerpen voor Melodieën voor miljoenen maar dit was een zodanig groot succes dat dit heel vlug uitverkocht was. Dit zal dus doorgaan zonder Bassevelde. Wij houden het in het oog voor volgend werkjaar en hopen er dan te kunnen bijzijn.

Onze voordracht over ‘het Vaticaan’ gaat uitzonderlijk door op woensdag 8/11 en niet op een dinsdag zoals gewoonlijk. Voor alle duidelijkheid : dit is zeker geen voordracht over het kindermisbruik in de kerk maar wel over het leven in de staat van Vaticaanstad. Tom Zwaenepoel is een Vaticaankenner en geeft een overzicht van de belangrijkste gebouwen, de tuinen en de tradities zoals de kerstboom en de Hollandse bloemen op het Sint- Pietersplein en hoe zit het met de veiligheidsdiensten van de paus met de wel heel opvallend geklede wachters?

Op donderdag 16/11 is er een provinciale bowling namiddag in Euro City in Waarschoot met start om 14 uur. Dit is geen competitie maar wel een gezellige namiddag met andere Neos afdelingen van Oost- Vlaanderen waar ook supporters welkom zijn.

De inschrijvingen voor het muziektheater met Jan Decleir op 29/11 zijn ondertussen afgesloten.

9 leden van  Bassevelde gaat met eigen ogen zien hoe Jan Decleir nog maar eens het beste van zichzelf geeft.

 

In december is er ons kerstfeest en laten wij ons weer culinair verwennen bij De Baere en dit op dinsdag 19/12. Behalve lekker eten worden jullie ook nog getrakteerd met het programma “niet bang zijn” van Marijke De Winne en Wim van Holderbeke. Het programma gaat over vriendschap en vrede met woord, zang en gitaarspel.

 

Onze nieuwjaarsreceptie hoef ik eigenlijk niet meer voor te stellen bij de trouwe leden. Altijd veel volk en gezelligheid, koude en warme hapjes en ook de glazen worden regelmatig bijgevuld. Deze keer op 16 januari. Na 2 jaar René Troost hebben we gekozen voor het duo Too Sharp met een zangeres en een keyboardspeler/zanger. Deze keer geen schlagers maar dansbaar repertoire met muziek uit de jaren 80 en 90.

Verder hebben we nog het provinciaal klassiek nieuwjaarsconcert  in de prachtige zaal van de Bijloke in Gent op dinsdag 23/01. Wie er dit jaar bij was weet dat het zeer goed was met achteraf een verzorgde receptie.

 

In februari en meer bepaalt op dinsdag 20 februari hebben wij Patrick Deboosere te gast die komt spreken over “lang leve de vergrijzing” De afgelopen jaren is de vergijzing niet weg te slaan uit de actualiteit. De levensverwachting is in de afgelopen eeuw spectaculair gestegen dankzij de ontwikkeling van de wetenschap en technologie enerzijds en de welvaartstaat anderzijds.

 

En dan zijn we al maart en staat de lente hopelijk voor de deur. Op zondag 20 maart trekken we naar Ninove voor de Dire Streets tribute band  “Brothers in Arms”. Dit zal net zoals dit jaar met een bus zijn.

Ook met de bus maar deze keer naar Antwerpen voor Grüsse Aus Wien. Nationaal zette dit al ontelbare keren op haar programma en het lokt iedere keer weer een volle zaal. Voor de liefhebbers van Weense wals, Duitse en Oostenrijkse muziek.

Op dinsdag 19 maart worden we geconfronteerd met onze kennis van de wegcode. Johan Van De Velde is tewerkgesteld bij de lokale en federale politie. Hij bespreekt de nieuwigheden in de wegcode en frist de bestaande reglementering op. Deze presentatie is vrij ludiek opgevat met filmpjes en ruimte voor vraagstelling. Zeker ook interessant voor fietsers!!

 

In april hebben we de interessante lezing over “immuuntherapie als beste bondgenoot van het lichaam om kanker te bestrijden” die therapie wordt meer en meer gebruikt en dikwijls met succes, maar hoe werkt het precies? Op de lezing met Kirsten De Ridder zal dit duidelijk worden.

Voor de bowling op vrijdag 19 april gaan we naar de Yeti in Eeklo. 

De provinciale fietszoektocht staat ook weer op het programma en die loopt van april tot september. Later daarover meer nieuws.

 

In mei gaan we op daguitstap met de bus naar de haven van Antwerpen. In de voormiddag bezoeken we het havenhuis en rijden we met de bus én gids naar het oude havengedeelte. Na de lunch- ook in het havengebied -rijden we in de namiddag naar het nieuwe havengebied met de revolutinaire wereld van containers, de enorme havendokken en het grootste sluizencomplex van de wereld. Er kan regelmatig uitgestapt worden om alles dichterbij te bekijken. Aansluitend stappen we in Lillo op de waterbus en varen we via liefkenshoek, naar Sint- Anneke. Na een korte wandeling daar genieten we nog van een broodmaaltijd en is het tijd om naar huis te rijden.

Wij hopen op minimaal 30 inschrijvingen, anders kan de uitstap niet doorgaan.

 

 

Van maandag 3 t/m 7 juni is er de fietsvakantie waar Willy straks een woordje meer uitleg zal geven.

 

Op donderdag 25 juli is er de provinciale wandeldag in Brakel en op dinsdag 20 augustus is er de traditionele spelnamiddag in den hof.

 

Verder zijn er in de zomermaanden terug fietstochten die iedere keer zullen doorgaan op vrijdag omdat wij ondervinden dat er op dinsdag steeds meer en meer horecazaken gesloten zijn.

 

Voor meer informatie en het volledige programma kan u terecht bij het clubbestuur of op onze website: www.neosvzw.be/bassevelde

Volg ons ook op facebook: Neos Bassevelde