Je bent hier:
Fotoalbum
Neos Bassevelde Wafelbak
Voorafgaand aan de wafelbak was er een interessante lezing over Reannimatie en het gebruik van een AED toestel bij hartfalen.

SVEN DHOLLANDER uit Assenede gaf ons alle uitleg die nodig is om snel en goed een reannimatie te kunnen uitvoeren.Sven is werkzaam bij de brandweer van Gent en was ook te zien op VTM bij “De helden van hier – door het vuur”

Ook het gebruik van een AED toestel bij hartfalen kwam aan bod

Zo’n 30 mensen per dag, 10.000 per jaar krijgen plots hartfalen. Een AED-toestel zorgt ervoor dat je overlevingskansen met meer dan 70% stijgen. Tegenwoordig zie je in alle openbare ruimtes zo’n toestel, ook zijn ze meer en meer te zien aan openbare gebouwen. Het is dan ook maar logisch dat we weten hoe te gebruiken om zo een mensenleven te kunnen redden. Door het toedienen van een elektrische schok met dit toestel kan de verstoring van het normale hartritme verholpen worden. Bij een plotse hartstilstand is het hartritme meestal defibrilleerbaar. Het AED-toestel tijdig inschakelen, kan dus levens redden. Helaas zijn deze toestellen maar beperkt aanwezig op een antal plaatsen. 

Na de interessante uiteen zetting en enkele oefeningen was het tijd voor...Wafels!  De 61 aanwezige leden lieten ze zich smaken! met dank aan Luc en het Neos team voor het vele werk.

Voor sfeerbeelden Klik Hier