Je bent hier:
Agenda Clubagenda
Terug naar overzicht
DAGUITSTAP NAAR DE HAVEN VAN ANTWERPEN
op 28/5/2024 om 8:30 tot 19:00
Programma:

 

begeleid door twee gidsen

Programma

8u30: Vertrek met bus op dorp Bassevelde

10u00: afspraak op het Zaha Hadidplein 1, 2000 Antwerpen

We bezoeken het HAVENHUIS, maken kennis met de haven van uit de lucht door te wandelen op ’n grote havenkaart en genieten boven, in het havenhuis, van ’n enig zicht op de haven van Antwerpen.

11u30:  kennismaking, per autocar, met het oude havengedeelte:

natuurgebieden, het opleidingscentrum van de havenarbeiders, het Churchill dok, terminal van Zuid Natie, het rangeerstation,…

12u30:  tijd voor de 3-gangen-lunch, in het havengebied.

14u00:   Na het middagmaal, per autocar verder op ontdekking in het Antwerpse havengebied, samen met ’n gids die u wegwijs maakt in de revolutionaire wereld van containers en verheldering geeft over feiten en duizelingwekkende cijfers.

Het Antwerpse havengebied is één van de meest uitgestrekte industriezones van de Benelux, maar het zijn vooral de enorme havendokken en het grootste sluizencomplex ter wereld die de show stelen tijdens deze rondrit.

Er is ook aandacht voor het ongekende verleden en de ambitieuze toekomstdromen, ’n mengelmoes van o.a. het boeiende verhaal van de Napoleontische dokken, de landverhuizers van de Red Star Line, de Antwerpse naties, de stille getuigen van de verdwenen polderdorpen, de uitbreidingsplannen en de uitdieping van de Schelde, de levensader voor onze bruisende wereldhaven.

Aansluitend stappen we in LILLO op de WATERBUS.

Via Liefkenshoek, Kallo, Zwijndrecht bereiken we Sint Anneke.

Sint-Annastrand op de Linker Schelde oever ligt op 5 minuutjes varen van Steenplein. Je kan er met de voetjes in het zand genieten van een weids zicht op de skyline van Antwerpen, het Havenhuis en de haven.

We maken  ’n korte wandeling, en, om de file te vermijden, genieten we nog van ’n broodjesmaaltijd + stuk taart + koffie/thee. … tijd om naar huis terug te keren…

 

Prijs: 100 euro pp. Inschrijven uiterlijk voor 1 maart met betaling voor 15 april.

Inschrijven kan op 3 manieren:

1.     Door het invullen van het google formulier die eerstdaags doorgestuurd wordt.

2.     Via neosbassevelde@gmail.com

3.     Via telefoon naar Marianne: 0497/272578

 

Rekeningnummer Neos Bassevelde: BE45 1032 2502 2789

Georganiseerd door:
BASSEVELDE