Je bent hier:
Agenda clubagenda
Terug naar overzicht
MUZIEKTHEATER " LANDRU" in Cultuurhuis in Merelbeke
op 29/11/2023 om 19:30 tot 22:00
Programma:

 

UITNODIGING.                    MUZIEKTHEATER LANDRU
                                   IN HET CULTUURHUIS VAN MERELBEKE

                            WOENSDAG 29 NOVEMBER 2023
                        AVONDVOORSTELLING OM 19u30  DEUREN OPENEN OM 19u00

 

Neos provinciaal heet jullie van harte welkom op dit unieke muziektheater LANDRU. Een geestig proces van een moordzaak zonder lijken, in een muzikaal theater gegoten.

Met Jan Decleir, I Solisti, het Vlaams Radiokoor & Het Banket.

 

Henri-Désiré Landru lijkt een keurige heer, maar schijn bedriegt. Deze echtgenoot, burgerman en vader van vier heeft een buitengewone aantrekkingskracht op vrouwen.

Zo lokt de charmante Landru gedurende vier jaar (1915-1919) maar liefst 283 dames, vooral weduwes die hun man verloren in de Grote Oorlog. Hij belooft ze de hemel, maar uiteindelijk verdwijnen ze in zijn oven. Behalve hoge stapels kleren en wat as, blijft er van zijn slachtoffers niets over.

Henri Desire Landru, a Frenchman who murdered ten women and a boy, in the witness box. He was executed in 1922 for his crimes.Een unieke beleving waarbij Jan Decleir op onnavolgbare wijze gestalte geeft aan de seriemoordenaar Henri-Désiré Landru. De enige getuige van de gruweldaden op tientallen vrouwen is Landru zelf. Maar tijdens zijn proces lost hij geen woord en weerlegt, vaak op spitsvondige en zelfs komische wijze, iedere aanwijzing die hem als dader aanduidt.
De rechtszaak over zijn misdaden wordt zo hilarisch, dat het soms meer weg heeft van een komedie: “Het is hier geen theaterzaal, monsieur Landru!”.In deze voorstelling krijg je een spannend portret van deze akelige grappenmaker.

 

De theatertekst van ‘Het Banket’ en de muziek van Frederik Neyrinck  brengen de gruwelhistorie van deze griezelige entertainer tot leven.
Het blaaskwartet van ‘I Solisti’ neemt je mee in dit ongelofelijke en waargebeurde verhaal.

Twee soprnen van het ‘Vlaamse Radiokoor’ overschouwen het geheel en vertolken onder meer de stem van de vermoorde vrouwen.

 

Afspraak: Cultuurhuis Merelbeke – Cultureel Centrum. Driekoningenplein 15, 9820 Merelbeke

BELANGRIJKE TIP:
In de parking van het Cultureel Centrum kan
men 3u gratis parkeren mits men Z’N NUMMERPLAAT INGEEFT  bij het binnenrijden.

Georganiseerd door:
GENT