Je bent hier:
Wie zijn wij? Wat doen we?
Wat doen wij?

Neos  Sleidinge werkt ieder jaar weer een gevarieerd programma op maat van haar leden uit. Gedurende de wintermaanden ligt het accent voornamelijk op de gastsprekers. Journalisten, professoren, politici of andere deskundige sprekers brengen op een heldere en boeiende manier hun verhaal voor onze leden. Enkele namen die al te gast waren bij Neos Sleidinge:  Peter Vandermeersch, gewezen hoofdredacteur van De Standaard, .Alain Remue,  hoofd van de Cel Vermiste Personen,  Hans De Belder,oud diplomaat, en Frederik De Swaef, hoofdredacteur van Story.
Andere gekende personen die wij al mochten verwelkomen zijn:  Mevr.Marianne Thyssen , Tine Ruysschaert.,  Prof;.Mark Van De Wijngaert ,Prof.Christine Van Broeckhoven , Mevrouw Mieke Van Hecke, en de heer Bert De Craene.

Vanaf april starten wij met onze uitstappen (halve of hele dag).
In een aangename sfeer kunnen wij met onze groep onze culturele bagage verrijken door geleide bezoeken aan diverse streken , niet alleen in Oost-Vlaanderen,maar ook buiten onze provinciegrenzen.
Onze bezoeken omvatten niet alleen musea en kerken, maar er staan telkens bedrijfsbezoeken geprogrammeerd, met proeverijen achteraf.
Tussendoor kunnen wij uiteraard genieten van de culinaire geneugten

De meerdaagse trips van Neos-Sleidinge zijn stilaan een begrip geworden. Sinds 1994 werden er niet minder dan 40 buitenlandse reizen ingericht.
Wij bezochten onder meer de Provence, Nice en Monaco, Wales en Kent, Wenen, Salzburg, Berlijn,  de prachtige Cotswolds., en het Vierwoudstedenmeer in Brunnen -Zwitserland.

Ook de sportievelingen komen aan hun trekken met fietstochten, bowling en andere activiteiten.

Tot slot neemt Neos Sleidinge regelmatig deel aan de activiteiten die door Neos Oost-Vlaanderen of door Neos Nationaal georganiseerd worden. De afgelopen jaren hebben we aldus kunnen genieten van diverse operaspektakels in Vorst Nationaal, , Nieuwjaarsproms met Dirk Brossé in de Capitole in Gent, musical Daens in Antwerpen., de musical '40-'45 in Puurs.

Neos Sleidinge is ook in de gemeente actief.
Onze verenging is vertegenwoordigd in de SenIorenadviesraad en de Gemeentelijke Cultuurraad