Bezoek Kuipersmuseum en Paling eten in 't Biezemhof
donderdag 10 november 2016, kort verslag

Eén van de klassiekers uit het programma van Neos Temse is ongetwijfeld de uitstap naar restaurant "Het Biezemhof" in Aalter. Met 73 deelnemers kregen we in het plaatselijke parochiehuis van Nevele, een chocoladebroodje samen met een onmisbaar tasje koffie.

Daarna stapten we opnieuw de bus op om een eindje verder 'Het Kuipersmuseum' te bezoeken. De tentoonstellingsruimte was ingericht met allerlei werktuigen die gebruikt werden door de vader van de eigenares. Na enkele jaren van andere beroepsbezigheden begon het bij mevrouw Bonami opnieuw te kriebelen om het ambachtelijk werk van haar vader verder te zetten. Het vroeg wel wat kunst-en vliegwerk om iedereen een goed plaatsje te geven maar toch konden we genieten van een videovoorstelling en zien hoe het er vroeger aan toe ging.

Ondergetekende werd uitgenodigd om zelf midden in een ring plaats te nemen en met de nodige aanwijzingen van de ambachtsvrouw een ton in elkaar te knutselen. Gelukkig bleef alles wonderwel staan en werd de "inhoud" tijdig gelost! Alvast een leerrijke en leuke ervaring. 

Rond het middaguur reden we richting Aalter, waar er verschillende soorten paling en voor de liefhebbers een lekker stukje vlees geserveerd werd. Rond 17 uur waren we weeral veilig en wel thuis na een geslaagde dag.  

Kijk voor meer foto's ook eens in ons fotoalbum