Asperges, de witte delicatesse
op donderdag 1 juni 2017, kort verslag

Alhoewel de aspergestreek vooral over de Schelde ligt, gingen we de asperges andermaal opzoeken in Nederland. Uiteraard niet om ze zelf te steken maar wel om van de heerlijke schotels te proeven. Met 64 deelnemers vertrokken we rond 11 uur naar restaurant "Onder de Linden" in Zuiddorpe.

 

Het "all-in aspergediner" werd voorafgegaan door een aperitief. Daarna aspergesoep en de hoofdschotel met een grote hoeveelheid asperges, in gezelschap van ham, hard gekookte eitjes en gebakken aardappelen. Als dessert een ijsje met aardbeien en een koffie... meer moet dat niet zijn voor Neos-leden.

 

Na deze copieuze maaltijd was het tijd om aan het tweede deel van de dag te beginnen: een bezoekje aan Sluis. In dit gezellige stadje konden we een tijdlang rondkuieren. We hadden bovendien het schitterende weer mee en dus zaten er héél veel Temsenaren op de terrasjes. Anderen kozen het winkelcentrum op om wat inkopen te doen. Zo te zien vonden de apotheken blijkbaar ook goede klanten onder ons. Kortom, iedereen had het er ook naar zijn zin.

Rond kwart over vijf verzamelen geblazen en voor de "Thuiskijkers" was er goed nieuws want we waren ruim op tijd binnen! Heb ik niet gehoord dat we dat volgend jaar weer moeten doen? Jazeker...het is een klassieker!

Meer foto's vind je in het fotoalbum