Wereldfestival in Izegem, halve daguitstap
op vrijdag 30 juni 2017
De laatste dag van het schooljaar viel samen met onze zomerse uitstap naar Izegem. Niet om het dorp te bewonderen, maar wel om toeschouwer te zijn tijdens het wereldfestival aldaar.
 
Wat vroeger een lentefestival voor volksdans was, is nu uitgegroeid tot een zesdaags zomerfestijn met heel veel muziek en dans. Zes ensembles van over heel de wereld brachten een heel hoogstaande voorstelling met een spektakel van klank, kleur, licht en beweging. Groepen uit Canada, Argentinië, Turkije, Boerjatië, Zuid-Afrika en Bulgarije zetten letterlijk hun beste beentje voor en zorgden voor veel enthousiasme in de zaal.
 
Na het optreden van méér dan 2 uur werden we nog naar een ruime zaal geleid om nog een broodje te eten. Opvallend was alvast de puike organisatie van de vele vrijwilligers.
 
Onder de 74 deelnemers van Temse, waren ook tien mensen die kennis wilden maken met onze vereniging. We hebben er alvast goede hoop op dat er een aantal lid zullen worden van Neos. Enige minpuntje: enkele storende mankementen aan de bus, maar voor de rest was het andermaal een geslaagde activiteit.
 
Een selectie van de foto's vind je in het fotoalbum