Daguitstap Waaslandhaven
op donderdag 20 juli 2017, kort verslag

Voor de uitstap naar de Waaslandhaven was het bezoekersaantal beperkt tot 48 en met dit aantal vertrokken we dan ook rond 9 uur richting Antwerpen. Na een korte inleiding in het Havencentrum en ontvangst met een koffie, maakten we kennis met onze twee gidsen. Ze verdienen alvast een pluim voor hun uitstekende kennis van alles wat met een havenwerking te maken heeft.
 
 
 
In de voormiddag bezochten we vooral het deel op linkeroever met een bezoek aan de Kieldrechtsluis, waar we een prachtig overzicht kregen over de verschillende bedrijvigheden. We weten nu ook dat volle containers 3 hoog gestapeld worden, en de lege 7 hoog !  Op weg naar het restaurant kregen we nog heel wat uitleg over de werking van de bedrijven die we tegenkwamen.
 
Het middagmaal werd verorberd in restaurant "Hechi", een wereldkeuken met zelfbediening. Het viel alvast in de smaak... het was lekker en je kon onbeperkt bijhalen.
 
 
 
Na de middag vertoefden we vooral op rechteroever met een bedrijfsbezoek en voor de veiligheid een helm en een fluo-vestje als attributen. Na deze boeiende dag zijn we overtuigd van het belang van de Antwerpse haven voor onze economie.
 
 
Deze leerrijke uitstap eindigde rond 17 uur en als bij wonder hadden we geen enkele file vandaag...en dat is voor het Antwerpse wel erg ongewoon.     

Verdere foto's komen nog in ons fotoalbum