Daguitstap Maaseik en Thorn
op donderdag 24 augustus 2017, kort verslag

Op een donderdagochtend vroeg opstaan om rond halfacht aan de bibliotheek te staan...dan weet je dat er iets speciaals op til is. En inderdaad, met een volle bus reden we richting de provincie Limburg. Onthaal kregen we in Maaseik. Nu ja, onthaal kun je dat nauwelijks noemen vermits we zelf stoelen en tafels moesten bijplaatsen. Een hartelijk welkom was het dus niet...we zijn anders gewoon. Maar zoals het echte Neosers past, lieten we dit niet aan ons hart komen en maakte de ontvangst van de gidsen heel veel goed.

Doorrijden deden we naar het 'witte dorpje' Thorn met zijn prachtige gebouwen. De abdij die in 990 gesticht werd, kreeg heel speciale aandacht en was de moeite waard om te bezoeken. 

Rond 13 uur kregen we uiteraard grote honger en nuttigden we de maaltijd aan boord van een schip. Ook helemaal geen klachten gehoord. De soep, kip met kroketjes en bavarois gingen er als zoete broodjes in.

Daarna kregen we nog een geleid bezoek doorheen het gezellige Maaseik. Sommigen zochten de schaduwrijke terrasjes op maar de grootste groep volgde de  gidsen waarbij we andermaal een uitgebreide uitleg kregen. Rond 19 uur stonden we opnieuw op Temsebodem met een voldaan gevoel en dankbaarheid voor weeral zoveel gezellige babbels onder elkaar!

Meer foto's kan je vinden in ons fotoalbum