Bezoek aan het Vlaams Parlement
op donderdag 21 juni 2018, kort verslag

 

Op donderdag 21 juni namen we een kijkje achter de schermen van het Vlaams Parlement.


We hadden alvast de langste dag van het jaar uitgekozen om Brussel te bezoeken. En alhoewel 21 juni de start van de zomer is, konden we een jasje goed gebruiken op het Poelaertplein. Maar het indrukwekkend zicht op de stad maakte alles goed.

 

De Marollenwijk was onze eerste bestemming en via een lift werden we in sneltempo tot daar gebracht. In tegenstelling met het beeld dat we vroeger hadden, lag de wijk er erg netjes en verzorgd bij. De verschillende bouwstijlen konden ons wel bekoren en ook de typische (vooral antiek) winkeltjes waren een blikvanger.

 

Na een wandeling op het Vossenplein met de dagelijkse, uitgebreide rommelmarkt, was het tijd voor het middagmaal. In een typisch Brussels Marollenrestaurant "Restobières', kregen we soep, balletjes in een jagerssaus met stoemp en een huisgemaakte taart met kersen en kriek. 

 

Tijd dus voor deel 2 van de dag! Na een korte busrit, een groet aan de koning en een wandeling door het Warandepark kwamen we toe in het Vlaams Parlement. Daar kregen we door 2 gidsen een rondleiding doorheen het mooie gebouw. Na het bewonderen van vele kunstwerken en dito vergaderzalen, namen we plaats in de grote plenaire vergaderzaal. Nieuwe decreten stemmen konden we nog nét niet, maar we mochten toch al eens proeven van het werk dat onze Vlaamse parlementairen uitvoeren.

 

De dag eindigde zoals hij begon, met een file aan de brug in Temse. Maar dat lieten we niet aan ons hart komen want we hadden weeral een fijne en leerrijke dag achter de rug. De stappentellers waren wel niet eensgezind, maar we hadden in ieder geval wel wat weg afgelegd, maar dat hadden we er graag voor over.

 

Een fotoverslag kan je weer vinden in ons "fotoalbum"