Bezoek Brouwerij HET ANKER Mechelen
op donderdag 26 juli 2018, kort verslag


De uitstap naar brouwerij "Het Anker" kon op veel bijval rekenen want met 46 deelnemers was de bus zo goed als gevuld. Dat we de warmste dag van het jaar uitgekozen hadden, stond niet in het scenario maar als kranige 'Neos-ers' trotseerden we ook deze klip.
 
De brouwerij, dicht bij het centrum van Mechelen bestaat reeds sinds 1369, toen zowaar begijnen daar bier brouwden. De nog enige brouwerij van Mechelen is dan ook één van de oudste van ons land. Met 2 gidsen trokken we op pad en kregen we uitleg over het brouwproces. Na anderhalf uur rondleiding smolten we bijna weg en was het hoog tijd voor een bierproeverij. Als beloning konden we dat degusteren in een gekoelde ruimte, waar we ook het middagmaal nuttigden: soep, omegabaars en panna cotta. 
 
Rond 14 uur trokken we terug de bus op voor een verkenning richting centrum Mechelen. Vermits de temperaturen hier echt wel hoog waren werd verkoeling gezocht in een mooie kerk maar vooral op de gezellige terrassen.
 
Vermits er gelukkig geen file was waren we tijdig thuis, maar daar was niemand rouwig om. Een fijne dag waarbij de warmte ons toch wel parten speelde!
 
Tot de volgende keer!
 
Foto's staan al klaar in ons fotoalbum.