Hotelschool Ter Duinen
op donderdag 27 september 2018

Een laatste zomerdag was ons voorbehouden voor onze tweede uitstap naar hotelschool 'Ter Duinen' in Koksijde.


Bij het eerste bezoek in april was immers de belangstelling zo groot dat we een tweede keer met 50 personen richting kust reden.

Tijdens het onthaal kregen we een beknopte maar duidelijke uitleg over de werking van de school, afgerond met een kort filmpje. Ondertussen stonden de leerlingen al klaar om ons een verfrissende aperitief aan te bieden met enkele heerlijke hapjes.

Daarna kregen we een korte rondgang in de keuken, waar de koks in spé, onder leiding van hun 'chefs' volop aan het werk waren om ons menu klaar te maken. Het viergangenmenu werd alvast erg gesmaakt en de daarbij horende wijn werd eveneens overvloedig geschonken.  

 

Na zoveel overdaad was het tijd om de beentjes te strekken en maakten we een korte verplaatsing naar Nieuwpoort. Wie langer wilde stappen werd aan de vismijn afgezet om zo verder langs de promenade verder te wandelen tot aan de kust. De rest van de bus koos voor de winkelstraat of nestelde zich op één van de zonnige terrasjes. Iedereen was volgens afspraak tijdig op de bus en ondanks een file waren we rond halfacht alweer in Temse.

De laatste daguitstap van dit jaar was zeker een voltreffer, in winterslaap gaan we zeker niet want de binnenactiviteiten komen eraan!

Graag tot dan!