Uitstap Riemst en mergelgrotten
donderdag 18 juli 2019, kort verslag

 

Afbeeldingsresultaat voor mergelgrotten riemst fotos       

 Vandaag reisden we naar het verre Limburg om in Riemst de mergelgrotten te bezoeken. Na het onthaal met koffie en koffiekoek, daalden we af in de grotten waar we onmiddellijk met een constante temperatuur van 11 graden werden geconfronteerd. In de kilometerslange gangen ontdekten we hoe de arbeiders jarenlang de mergel verwerkten. Bovendien konden we er heel wat kunstwerken bewonderen en zagen we rijpende kaas. We leerden ook dat bewaring van wijn en kweken van champignons, ook een lucratieve bezigheid was, weliswaar jaren geleden. 
Na het bezoek was het tijd om ons op te warmen aan de soep, kalkoengebraad met kroketjes een ijsje en koffie. 

 

Enkele kilometers verder bezochten we een melkgeitenbedrijf. Was de stap van grot naar geit groot, dan bleek dat de verrassing nog groter toen bleek dat de eigenaar de overstap gemaakt had van God naar geit. De ex-priester en zijn gezin gidsten ons met enthousiasme door hun bedrijf. Afsluiten deden we op hun rustige erf, met een ijsje van geitenmelk en koffie.
 
 
De 42 deelnemers waren alvast enthousiast over deze gevarieerde dag en kijken al uit naar onze volgende uitstap naar Lier.