Voordracht Dirk Draulans
op donderdag 22 oktober 2020, kort verslag

 

Met een vereniging iets organiseren is geen sinecure in deze bizarre tijden. We ruilden 'Den Oever' in voor de ruime zaal 'Roxy' waar we de mogelijkheid hadden om iedereen op een veilige manier een zitplaats te geven met voldoende afstand. Dirk Draulans was onze gast met zijn voordracht 'Beestenboel'.
 

Dirk kennen we onder meer als bioloog en journalist met zijn wekelijkse bijdrage in 'Knack'. Hij kwam ons vertellen over de wonderen die zich afspelen in de dierenwereld. Bekende en onbekende dieren passeerden de revue aan de hand van heel knappe foto's. Dirk wist ons gedurende anderhalf uur te boeien met allerlei weetjes. Dit alles werd steeds wetenschappelijk onderbouwd met zelfs af en toe een vleugje humor. Een gedreven verteller dus, die gepassioneerd is door de natuur. 

 
Een pluim voor alle aanwezigen die zich heel strikt aan de afgesproken maatregelen hielden. Wat betreft toekomstige activiteiten is het ook afwachten wat de overheid beslist. Ons bestuur blijft de toestand opvolgen en we hopen dat we nog iets kunnen organiseren. We houden jullie op de hoogte, met de gedachte dat de gezondheid van ons allemaal primeert!