Daguitstap Lanaken
op donderdag 28 april 2022, kort verslag

Een dagje Lanaken begon al vroeg: om 7uur30, maar wie dacht dat we de files voor waren, kwam bedrogen uit. Met ruim een uur vertraging kwamen we dus op onze eerste bestemming aan: het 'Glo-art' project.

De verkeersbeslommeringen waren al vlug vergeten want we werden er uitstekend ontvangen met koffie en gebak. Het kunstproject verzamelt heel wat werk van jonge kunstenaars in een prachtig openluchtkader. Of je nu van moderne of klassieke kunst houdt: alles kwam aan bod. We hadden ogen te kort om al dat moois te aanschouwen! Iedereen was het er over eens: dat overtrof al onze verwachtingen.

Na een lekkere maaltijd in domein Pietersheim reden we naar oud Rekem: het mooiste dorpje van Vlaanderen. Het deed zijn naam alle eer aan, want ook daar troffen we een mix van imposante gebouwen tot eenvoudige gezellige woningen in een zeer rustig kader.

De waterburcht Pietersheim was onze laatste bestemming onder leiding van gidsen.

Gelukkig kregen we daarna nog even de tijd om onze dorst te lessen op een zonnig terrasje.

De terugreis verliep rimpelloos: geen enkele vertraging! We hadden het weer mee, we hadden enthousiaste leden mee en iedereen was tevreden...wij dus ook!

Een hele fotoreportage vind je in het 'fotoalbum'