Je bent hier:
Agenda Clubagenda
Terug naar overzicht
Hernieuwbare Energie? Ja, maar… Dr. Jef Ongena - Plasmafysicus KMS
op 9/1/2024 om 14:00 tot 17:00
Programma:

 

  Beste Neos-vrienden,
Energie is een heet hangijzer en meer dan actueel. Er wordt jaarlijks steeds meer energie verbruikt (en verspild) in de wereld, met klimaatopwarming tot gevolg. De bronnen van fossiele energie zijn eindig. Hoe snel moet en kan de transitie naar hernieuwbare energie gebeuren? Is hernieuwbare energie alleen een oplossing ? Wat zal dit kosten ? Is kernsplijting noodzakelijk of niet ?
In het eerste deel van de voordracht toont Dr. Jef Ongena, onderzoeksdirecteur van het Laboratorium voor Plasmafysica van de Koninklijke Militaire School in Brussel en voorzitter van de Europese Energiegroep binnen de European Physical Society EPS, met klare feiten, cijfers en verrassende voorbeelden dat er geen eenvoudige antwoorden bestaan in het energiedossier. Er is dringend nood aan een correcte informatie naar de bevolking toe. De herinvoering en verdere uitbreiding van kernenergie lijkt een noodzaak, maar ook de ontwikkeling van nieuwe energiebronnen.

Kernfusie is een belangrijke toekomstige optie in volle ontwikkeling, en zal besproken worden in het tweede deel van de voordracht, geïllustreerd met verrassende en didactische experimenten. Hierbij alvast een voorsmaakje via bijgevoegd recent krantenartikel over kernfusie.

Deelname : leden € 10 – niet-leden € 15, koffie en gebak inbegrepen.
Om organisatorische redenen vragen we om enkel in te schrijven via onderstaande link op uw uitnodiging.

Met vriendelijke groeten van het bestuur,
Dirk, Marc, Lutgarde, Romain, Freddy, Antoine, Kris, Bernadette, Rik en Bina.


We ervaren regelmatig dat sommige leden zich te laat inschrijven of zich aanbieden zonder inschrijving. Dat maakt het voor de organisatie moeilijk om de nodige plaatsen te voorzien en te zorgen voor voldoende koffie en gebakjes. We hopen op uw begrip en medewerking om tijdig in te schrijven en bij belet te verwittigen.

 

Georganiseerd door:
SINT-GILLIS WAAS
Locatie:
GC de Route
Stationstraat 201
9170 SINT-GILLIS-WAAS
Download documenten:
artikel kernfusie De Standaard 13.12.2023