Je bent hier:
Agenda Clubagenda
Terug naar overzicht
AANGEPAST! 200 jaar Russische literatuur tegen het regime. Em. Pr. Emmanuel Waegemans
op 12/3/2024 om 14:00 tot 17:00
Programma:

Beste Neos-vrienden,


Landen waar het recht op vrije mening niet bestaat bepalen ons beeld over hen door de propaganda van het daar heersende regime. Dat is een valkuil die we beter mijden.
Prof. Emeritus Emmanuel Waegemans, voormalig docent Russische Literatuur en Cultuur aan de afdeling Slavistiek van de KU Leuven, auteur van vele boeken over het onderwerp en reisbegeleider voor culturele reizen naar Rusland, geeft een overzicht van het aanhoudende verzet tegen het regime vanuit de onderbuik van de Russische samenleving.
Vele voorbeelden die hij vertelt vanuit 200 jaar Russische letteren illustreren dat er al even zo lang werd geprotesteerd, met eigen risico op repressie, tegen wat slechts enkele machthebbers in dat land bepalen als norm en als beleidsprincipe.
Het vrije denken in België is een te koesteren goed. De kloof tussen politici en burgers mag hier dan al veel te groot lijken. De ideologie van enkele grote machtshebbers in Rusland respecteert zo veel minder wat er in het hart van de modale burger omgaat.
Weerom stof tot nadenken.
Inkom: (cash, aan de kassa bij het binnenkomen) leden 10 €, niet-leden 15 €, koffie en gebak inbegrepen


Met vriendelijke groeten van het bestuur,
Dirk, Marc, Lutgarde, Romain, Freddy, Antoine, Kris, Bernadette, Rik en Bina.
 

 

Georganiseerd door:
SINT-GILLIS WAAS
Locatie:
GC de Route
Stationstraat 201
9170 SINT-GILLIS-WAAS