Terug naar overzicht
Het deceficit model
op 3/6/2024 om 19:00 tot 21:00
Programma:

 Scheelt er iets, is de vraag…. Gebreken? Foutjes? Rimpels: dat heb je goed gezien! Vroeger had je het meteen over mijn wijsheid, waardigheid, karakter, energie, en een vleugje schoonheid. Nu niet meer. Je telt mijn ouderdomsvlekjes en merkt mijn dunne grijze haren, mijn onzekere stappen …. Fiona Westra doet liedjes, versjes en anekdotes bijeen waaien in één ludieke voordracht over solidariteit, communicatie, eenzaamheid, verwondering en vergrijzing.

Deze ludieke voorstelling brengt ons allen aan het lachen. We lachen samen met Fiona Westra op 3 juni in de zaal ‘Alverman’ kleine zaal van de Kwint.

Dit is een namiddagactiviteit en start om 14 uur. De deuren gaan open om 13.30 uur.

De prijs zal in de volgende nieuwsbrief vermeld worden. Graag inschrijven voor 15 mei.

 

 

Na haar humaniora en univer­si­taire studies doorloopt Viona Westra een gevari­eerde loopbaan, maakt en presen­teert radio- en TV - program­ma’s, ze zingt, is actief in de theater­we­reld, te veel om op te noemen. Uitein­de­lijk stapt ze in het sociaal-cultureel werk. Het deficit­model is haar jongste creatie: een op het eerste gezicht erg zwaar begrip om iets eenvou­digs te omschrijven.

Viona Westra gaat de uitdaging aan en presen­teert een poëtische en geestige conference over hoe senioren (vult u zelf de leeftijd maar in) eerder blijken op te vallen door wat gebreken, tekort­ko­mingen en foutjes dan door hun waardig­heid, karakter, wijsheid en activi­teit…

Er gebeurt zo veel: bij uzelf, in de omgeving, op economisch en sociaal vlak… Elke dag staat u verwon­derd te kijken naar al die nieuwe dingen die men uitvindt en die, zelfs al koopt u ze niet, toch een impact hebben op uw leven!

Vandaar deze ludieke voordracht,

Met versjes, liedjes en anekdotes

Over communi­catie en solida­ri­teit

Over vervreem­ding en eenzaam­heid,

Over ons lijf dat zijn eigen weg gaat

En de pillen­fa­briek die ons helpt.

Over ongemakken en binnen­pretjes,

Moed, rimpels en schoon­heid.

Over dagelijkse verwon­de­ring:

We overleven in een dolle wereld!

Georganiseerd door:
ZONHOVEN