Bedrijfsbezoek aan Carwash Club, Vostert Bree, op 1 en 15 oktober 2019. Verslag

Op 1 en 15 oktober 2019 brachten 2x25 leden van Neos Bree een bedrijfsbezoek aan de Carwash Club, Industrieterrein Vostert in Bree, de trots van zaakvoerders Luk Kathagen, Mireille Bielen en hun enthousiaste medewerkers die op 1 juli 2016 de carwash in Bree openden.


We geven het graag toe: de carwash club is een pareltje, volledig indoor en ver vooruit op zovele andere carwashes zowel vóór als achter de schermen. Het is dan ook een showroomcarwash waar Luk ook (potentiële) collega’s ontvangt aan wie hij de knowhow van zijn bedrijf voorstelt.

Voor de klant is er net dat tikkeltje meer dankzij het belevingsaspect: vandaar de benaming ‘club’, je voelt je er thuis, je hebt je clubpas waarmee je betaalt (en geniet van voordelen), er is het gevoel van ruimte en comfort, je geniet van een klantvriendelijke service en natuurlijk is er de hoogstaande waskwaliteit: je auto blinkt, dat zie je trouwens in het ‘Car shine checkpoint’, een spiegel waarin de klant net voor het verlaten van de wasstraat zijn of haar auto kan bekijken.

Maar ook achter de schermen is deze carwash een topper op vlak van ecologie, ergonomie en economie.

Neos Bree bracht het bezoek in het kader van circulair@neos, de focus van Neos Nationaal die sinds de lente van dit jaar de 220 afdelingen in Vlaanderen inspireert en aanmoedigt om na te denken over de kernbegrippen van circulaire economie: ruilen, hergebruiken, repareren en recycleren. 

In dat verband ontdekten we tijdens ons bezoek heel wat nieuwe technieken en methodes die duurzaamheid in de hand werken.

Als je weet dat één wasbeurt een capaciteit van 600 liter water nodig heeft, is dat even schrikken; gelukkig wordt daarvan meer dan 90% gerecupereerd en hergebruikt via een opvang- en waterzuiveringssysteem.

Ook de warmte van de centrale stofzuigmodule wordt gerecupereerd: met de warme gefilterde uitblaaslucht van de turbine wordt een warmtegordijn gecreëerd aan de uitrijpoort waardoor de kou buiten gelaten wordt. Verder renderen de zonnepanelen voldoende om de shop op te warmen of af te koelen en zowel het buitenterrein als de accommodatie te verlichten. Er wordt ook in de wasstraat met slimme ledverlichting gewerkt.

Niet voor niets, is de basiskleur van de inrichting en de kleding van de werknemers, groen: er wordt zo minimaal mogelijk verbruikt dankzij de concentratie van de hoogkwalitatieve chemische wasproducten. Ook de afvalverwerking wordt zeer bewust en ecologisch aangepakt.

 

Neos Bree was blij verrast met het bezoek, de vriendelijke ontvangst en de professionele rondleiding in deze carwashclub. En zaakvoerder Luk Kathagen en zijn echtgenote hadden zich duidelijk vooraf geïnformeerd over hun doelgroep: zij boden als afsluiter ‘koffie en vlaai’ aan, meer Neos kon het niet zijn!  


De volledige fotoreportgae vind je in de rubriek Fotoalbum.